2019. február 28., csütörtök

VINCENT TÖRVÉNYEI (MÁSODIK KIADÁS)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2019.02.26.



Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat tanultunk, miközben az Orbán által átvert bel- és külföldi politikusok, diplomaták, bankárok, vállalkozók, tudósok, művészek, egyházi méltóságok és szakszervezeti vezetők listája egyre csak nő. Ne legyetek olyanok, mint ők, tanuljatok a Törvényekből. :-)

Első törvény. A NER minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény. A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény. A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A „magyarok” véleménye, akarata, megsértése, sikerei, szomorúsága, örvendetes gyarapodása stb. egyedül Orbán Viktorra vonatkoznak, nem rád. Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni. A „család” az ő szótárukban a maffiát jelenti, nem a te családodat.

Negyedik törvény. Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb. Az a vékony vörös vonal, ahol Orbán majd úgy is megáll, mindig valahol arrébb van. Ha van egyáltalán.

Ötödik törvény: A 3B törvénye. A NER káderei három csoportba sorolhatók: bolsik, bűnözők és bolondok. Ezek közül minél több tulajdonsággal rendelkezel, annál magasabbra jutsz. A kormányzás három pillére ennek megfelelően a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás.

Hatodik törvény. Orbán nem politikus. Egy politikusnak elvei vannak, értékei és víziója. Orbán ezzel szemben egy bűnöző, aki történetesen a politika területén tevékenykedik. Pusztán két taktikai célja van: lopni és megúszni. A mindenkori elveket, szövetségeket és üzeneteket az adott taktikai cél határozza meg: hogy épp mit akar ellopni, és hogy tudja megúszni.

Hetedik törvény. A korrupció nem jelenség, hanem cél. Egy politikai párt kormányzásának a korrupció nem kívánt mellékterméke. A Fidesz nem politikai párt, hanem szervezett bűnözői kör, így számukra a kormányzás célja a korrupció megvalósítása, a tényleges kormányzati munka pedig pusztán kellemetlen teher.

Nyolcadik törvény. Ha Orbán szabályai szerint játszol, veszítesz. Orbánt nem kötik az elvek, a törvények, a politikai keretek, a saját ígéretei, a fair play vagy a betyárbecsület. A demokratikus politikai verseny eszközei (vita, alku, figyelmeztetés, utolsó figyelmeztetés, választás, tiltakozás, tüntetés stb.) Orbánnal szemben kudarcra vannak ítélve.

Kilencedik törvény. A NER gyakran vesz át fejlett jogállamoktól hasznos, progresszív, bevált megoldásokat, aztán szétszedi őket, és becsempészi azokat az elemeket, amelyekkel a taktikai céljait el tudja érni. Ezek a „nyugaton bevált megoldások” elsősorban a lopást és annak megúszását szolgálják. Az eredeti jogállami cél megvalósulása legfeljebb nem szándékolt mellékhatás, ami a jogalkotókat lepi meg a legjobban.

Tizedik törvény. A kultúrkampf a NER mellékhadszíntere, ahol nem elsősorban a pénzért (azért IS), hanem a minőségi keresztény puncik újrafelosztásáért folyik a harc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.