2019. március 19., kedd

CSŐDBE VINNÉ A FIDESZ RÁKOSPALOTÁT, CSAK MERT A BALOLDALI PÁRTOK ÁLTAL TÁMOGATOTT POLGÁRMESTER VAN HATALMON

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2019.03.18.


Másodjára is elutasították a kerület költségvetését. A cél világos, az őszi önkormányzati választások előtt megroppantani a kerület költségvetését, illetve kirúgatni a volt MSZP-s jegyzőt.

Tíz igen, kilenc nem és két tartózkodás mellett másodjára sem fogadták el a költségvetés elfogadásáról tartott újabb – immár harmadik – testületi ülés napirendjét a XV. kerület képviselői, mivel a Fidesz-frakció ismét nemet nyomott - írja a hvg.hu. Mivel ez volt az utolsó határidő, ezt azt jelenti, hogy a baloldali pártok támogatásával irányító független polgármester, Németh Angéla kerülete számára április elsejétől a belügyminiszter felfüggeszti az önkormányzatnak járó költségvetési támogatások folyósítását, így a kerület pedig csak saját forrásaira támaszkodhat.

A kerületben már februárban is nekifutottak a költségvetés elfogadásának, de egyszer sem sikerült megszavazni azt. A név szerinti voksoláson a költségvetési javaslatra tízen – köztük Németh Angéla, a tavaly a RÁTE-Szolidaritás színeiben a Fidesz jelöltjét legyőző polgármester – szavaztak igennel, a nem gombot nyomta meg viszont testületileg a teljes Fidesz-frakció, és tartózkodott négy független képviselő, köztük a kerület alpolgármestere, Victorné dr. Kovács Judit, a Fideszből ugyancsak kizárt Bitvai Nándor, a korábban szintén a Fidesz színeiben politizáló Merk Péter, valamint Móricz Eszter.

Az első, februári ülés után Németh Angéla baloldali polgármester bizalomvesztés miatt azonnali hatállyal megvonta Victorné Kovács Judit alpolgármester minden feladat- és hatáskörét, valamint aláírási jogkörét. Victorné ugyanis úgy tartózkodott, pedig korábban még együtt nyújtották be a költségvetést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.