2019. március 23., szombat

NÉMET KÖZTÉVÉ: HÁROM OK, AZ AUDI, A BMW ÉS A MERCEDES MIATT NEM ZÁRTÁK KI ORBÁNÉKAT

MÉRCE
Szerző: SZADAI LEVENTE
2019.03.23.


A német közszolgálati televízió kabaréműsorában került terítékre öt perc erejéig Orbán Viktor és politikai rendszere – számolt be róla a 444. A Heute Showban a téma aktualitását természetesen a Néppárt és a Fidesz közelmúltban kicsúcsosodó konfliktusa adta.

Orbánt az európai fasiszták hetének a keretében mutatták be, majd beszéltek a Juncker-és Brüsszel ellenes plakátkampányról, és a kormány menekültellenes politikájáról is.

Ezeket úgy kommentálták, hogy „Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna,”, illetve, hogy „akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni”.

Majd a műsorvezető a Néppárt által felállított „bölcsek tanácsára” reflektálva felkeresett egy „bölcset”, aki elárulta neki, hogy valójában három érv van arra, hogy miért nem zárták ki a Fideszt a Néppártból: az Audi, a BMW és a Mercedes.

Nekik van ugyanis Magyarországon üzemük, ők élvezik az alacsony társasági adót, az alacsony béreket, és Orbán még a túlóratörvényt is bevezette.

„Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni,” – hangzott el a műsorban, az Orbán-blokk végén pedig még egyszer hangsúlyozásra került, hogy a három fő oka az Orbánnal szembeni megengedő politikának az említett nagyvállalati érdekek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.