2019. március 15., péntek

TÖBBMILLIÁRDOS ALAPPAL SEGÍTENÉNEK A KÜLFÖLDI MAGYAROK

HÍRKLIKK
Szerző: N. VADÁSZ ZSUZSA
2019.03.15.


Sokat elmond a mai magyar állapotokról, hogy Londonban jegyezték be azt a szervezetet, amellyel közvetlenül a vidéki Magyarország, közvetetten az egész ország jövője szempontjából terveznek fontos dolgokat Angliában élő magyarok. „Ne halat adjál az éhezőknek, tanítsd meg őket halászni” – ez is lehetne a Magyar Demokrácia Alap mottója: megfelelő ismeretekhez és információhoz juttatni az attól elzárt vidéki magyarokat, hogy „saját maguk jöjjenek rá, mikor vannak félrevezetve, mikor hazudnak nekik, hogy meg tudják különböztetni az igazat a hamistól és hazugtól” – fogalmaztak a Hírklikknek a kezdeményezők közül Pokorádi Gábor és Szente Zsolt. Hivatalosan júniusban terveznek indulni a pártsemleges akcióval, jelenleg az előkészítés folyik, részeként pedig szombaton Londonban Márki-Zay Pétert látják vendégül.

A magánegészségügyben, illetve a bor és hajógyártásban érdekeltségekkel rendelkező, évek óta sikeresen vállalkozó két fiatal magyar szakember, Pokorádi Gábor, illetve Szente Zsolt azon sok-sok külföldön egzisztenciát teremtett magyar fiatalok közé tartozik, akik, bár egy jobb élet reményében elhagyták a Magyarországot, de szülőföldjüket továbbra is hazájuknak tekintik és felelősséget éreznek iránta. Hosszabb ideje tanakodnak azon, hogyan tudnának a külföldön élő magyarok tenni a magyarországi helyzet javításáért – emlékezhetünk arra például, milyen aktivitást tanúsítottak a tavalyi országgyűlési választásokat megelőzően, majd a rabszolgatörvény kapcsán kirobbant demonstrációsorozat idején. Voltak is akcióik, például az a közvéleménykutatás, amely megmutatta, hogy sorstáraik kétharmada az ellenzék mellett teszi le a voksát. Mindig igyekeztek odaállni a jó ügy mellé, például – sok külföldi honfitársukhoz hasonlóan – csatlakoztak a Momentum Nolimpia kampányához.

De nem pártszinten látják csak fontosnak az aktív részvételüket a káros magyarországi folyamatok megállításában, megfordításában, s kezdeményezésüknek sincs és nem is lesz semmi köze egyetlen párthoz sem – szögezték le a Hírklikknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.