2019. április 14., vasárnap

AMERIKAI REPUBLIKÁNUSOK ISMERKEDNEK AZ ORBÁN-KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁVAL EGY HÉTIG BUDAPESTEN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KŐMŰVES ANITA
2019.04.14.


Nyolc amerikai republikánus politikus egy-egy munkatársa tölt egy hetet Magyarországon a magyar állam pénzén, hogy egy kulturális csereprogram keretében ismerkedjenek az Orbán-kormány álláspontjával. Az effajta utakat sok kritika éri az Egyesült Államokban, mert bár teljesen legálisak, nem lehet követni, mennyit költenek rájuk a külföldi kormányok. Sokan egyszerű lobbieszközként tartják őket számon.

Nyolc amerikai republikánus politikus stábjából érkezett egy-egy munkatárs Budapestre a hétvégén. Egy hetet töltenek majd el Magyarországon, ahol egy kulturális csereprogram keretében ismerkednek majd hazánkkal, illetve főként az Orbán-kormány álláspontjával – értesült az Átlátszó.

A programot a magyar kormány fizeti és szervezi. Az amerikai csoport meglátogatja a Terror Házát és több találkozón is részt vesz majd a Parlamentben, a Miniszterelnöki Hivatalban, a Nemzeti Bankban és a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban is. Ezeken a helyszíneken, sok más közt, szó lesz majd a magyar családpolitikáról, az igazságügyi rendszer átalakításáról és Magyarországnak az Európai Unióban betöltött szerepéről is.

Találkozni fognak Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával és a program szerint „magyar civilekkel” is. A Külügyi és Külgazdasági Intézetben is részt vesznek egy találkozón.

A csoport ellátogat majd a székesfehérvári NATO-bázisra és a pápai reptérre, az amerikai C-17-es szállítógépek bázisára is, hogy hazánk NATO-szerepvállalásáról tájékozódjon. Egy találkozóra az amerikai követségre is betér majd a delegáció.

A programban dunai hajókázás alatt elköltött vacsora és egy zeneakadémiai koncert is lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.