2019. április 14., vasárnap

EURÓPA EGY KONTINENS, NEM PEDIG EGY VALLÁSI KÖZÖSSÉG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.04.14.


A kormány egyik propagandalapja a sok közül – állítólag hamarosan ezeknek egy részét összevonják az egyszerűség kedvéért – gond nélkül közölt le egy iszlamofób cikket. Tette ezt ráadásul úgy, hogy nem rejtett vallásellenességről volt benne szó, hanem már rögtön a címe is így nézett ki:

"Miért nem baj az, hogy iszlamofób vagyok"

Ha már a szerző, Horváth Zsófia ilyen szépen beleáll ebbe a dologba, akkor már csak az a kérdés, mikor következnek mások? Mikor lesz menő és elfogadott antiszemitának, esetleg úgy általánosságban fajgyűlölőnek lenni? Olyan veszett nagy különbség ugyanis nincs az iszlamofóbia és az antiszemitizmus, esetleg a feketékkel szembeni gyűlölet között. Aki nem keresztény, annak helye sincs Európában, ezt mondja legalábbis a 888 üdvöskéje. Véleményszabadság persze létezik – valamilyen szinten még idehaza is –, azonban ez az írás bőven súrolja a gyűlöletbeszéd kategóriáját. A szerző ugyanis egy kalap alá vesz minden muszlimot ráadásul úgy, hogy a keresztény vallást, mint egy felsőbbrendű, békés vallást állítja be. Pedig nem kell túlságosan sokat visszamenni az időben ahhoz, hogy keresztények által, Isten nevében elkövetett népirtásokkal találkozzunk.

Olyan tehát, hogy felsőbbrendű vallás nincs és nem is volt soha. Vannak elmebetegek – szélsőségesek, terroristák – és vannak azok az emberek, akik számára a vallás – legyen az keresztény, zsidó, muszlim vagy hindu – egy morális alapot ad az életükhöz. Nem mindenkinek van szüksége vallásra ahhoz, hogy megtalálja a helyét a világban, sok millió embernek azonban igenis szüksége van erre. Ezért nem lehet elítélni senkit, a fent már említett cikkben mégis ez történik. Mégis milyen jogon korlátozhatná bárki is valakinek a szabad vallásgyakorláshoz való jogát? Azért mert ő úgy érzi az egyik erőszakosabb, mint a másik?


"Mert az, hogy keresztények vagyunk, azt jelenti, hogy vannak szabályaink, amik keretekbe rendezik az életünket."

És valóban, egy valódi keresztény számára ez még talán így is van, de azok számára akik gerinctelen módon, saját népüket elárulva lopják el egy ország vagyonát? Az Orbán-kormány – amelyet nem mellesleg a fentidézett portál is kiszolgál – egy magát kereszténynek nevező maffiagyülekezet, amelynek berkeiből korrupciós botrányok tucatjaira derül fény szinte naponta. A magyar kormány minden, csak nem egy keresztényi értékeket valló kormány, noha ezt hangoztatja magáról. A keresztényi értékek és a vallásosság megint csak két különböző dolog, ugyanis aki nem öl embert – nevezzük keresztényi erkölcsnek – még nem feltétlenül hisz istenben. Ez azonban a mai napig nem zavarja a salakmédia munkásait, keresztény erkölcsök=keresztény egyház. Számukra legalábbis...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.