2019. április 25., csütörtök

FENYEGETÉS A KERESZTÉNYI SZERETET NEVÉBEN

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: B. MOLNÁR LÁSZLÓ
2019.04.24.


A húsvét a mi kultúránkban Jézus halálához, feltámadásához kapcsolódik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2005-ös körlevelében nem véletlenül írta, az üdvtörténet, Isten és ember közös története minden korban meghökkentő. Az, hogy az Isten emberi testet ölt, hogy vele gonosztevőként bánnak, az, hogy az ember öli meg az Istenét, s nem fordítva, megszokhatatlan. Már-már abszurd, hogy ez az Istenember feltámad, s nem bosszúért liheg, hanem a isteni irgalmával magához vonja az embert. A feltámadt Krisztus ma is itt van köztünk és velünk. Keresi a szegényeket, az elnyomottakat, mert tudja, hogy minden, amit mondott igaz és szükséges ma is a világnak.

Mindezeket nem ártana azoknak is észben tartaniuk, akik a kereszténydemokrácia nagy és nemes gondolkodóinak tartják magukat. A krisztusi szeretet ugyanis kizár minden fenyegetőzést, gyűlölködést. A kereszténység alapgondolata a megbocsátás, Jézus egész élete erről szól. Nem áll bosszút azokon, akik bántották, nem fenyegeti őket.

Hogy mindez miért is jutott eszembe? Az elmúlt napokban a jelenleg a keresztényi világot szinte kisajátító kormányoldal jeles képviselőiről kiderültek olyan dolgok, amelyekről nem szerették volna, hogy napvilágot lássanak. Ilyen például a rezsicsökkentés nagy bajnoka, Németh Szilárd esete, akiről kiderült, a korábbi állításaival ellentétben sosem volt birkózó magyar bajnok, még utánpótláskorúként sem, amint azt egy 2017-es interjúban nyilatkozta. „Magyar bajnok voltam, és Budapest-bajnok, igaz, nem felnőtt, utánpótlás” – volt olvasható a 2017-ben a Mandiner.hu portálon megjelent cikkben. Bár az írás szerzője megjelenés előtt egyeztetett a Magyar Birkózó Szövetség elnökével, ő nem kérte a fent említett mondat javítását, így az megjelent, és bizony maga az interjú feledésbe merült egészen addig, amíg a 444.hu egyik kíváncsi újságírója utána nem járt az elmondottaknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.