2019. április 26., péntek

HA ELMONDOM, HOGY ÁPOLÓ VAGYOK, AZT KÉRDEZIK, NORMÁLIS VAGY?

INDEX
Szerző: MATALIN DÓRA
2019.04.25.


Eddig kocsival jártam, most nem fogok, eddig minden ruhát, cipőt megvettem, amit szerettem volna, most nem így lesz, eddig ott ettem, ahol csak akartam, most lehet, hogy hónap végére pár ezer forintom marad kajára - Németh Franciska, akit korábban a Barátok köztben ismert meg az ország, aztán kommunikációs igazgató lett, pár éve úgy döntött, hogy ápolónőként folytatja. A János Kórház gyereksebészetén folytatott munkája mellett fejlesztett egy online gyermekügyelet-keresőt, egy ápolóknak szóló online közösséget, és most egy gyermekszakorvos-kereső applikáción dolgozik. Egyik fő célja, hogy többen menjenek ápolónak, és ne tekintsünk szerencsétlen áldozatként ezekre az emberekre.

A Barátok köztben váltál ismertté több mint tíz éve. Mennyire jellemző, hogy még ma is a sorozat alapján azonosítanak be az emberek?

Mindennapos.

És zavar? Szerettél a sorozatban dolgozni?

Nagyon szerettem a Barátok köztben dolgozni, de egy csomó olyan velejárója volt, ami távol áll tőlem. A bulvárszereplések, amikor arról kérdezgettek, hogy mi újság a fiúkkal, meg mit csinálok szabadidőmben. Nem tudtam azt mondani, hogy bungee jumpingolok, mert otthon szoktam olvasni. De ez meg ugye nem volt elég izgalmas válasz.

Akkoriban ez még más volt, mint manapság, amikor az Instán követnek az emberek, de élőben nem szólnak hozzád. Volt olyan, hogy anyukámmal vásároltunk egy nagy üzletházban. Onnantól kezdve, hogy beléptünk, állandóan azt hallottam, hogy a nevemet mondogatják. Egy idő után megkérdeztem anyut, hogy megőrültem, és hallucinálok, vagy tényleg mindenhol azt mondogatják, hogy Franciska meg Barátok közt? Anyu válaszolt, hogy nem őrültem meg, tényleg mindenhol ezt mondogatják. A feléig sem jutottunk a vásárlásnak, amikor azt éreztem, hogy nem bírom, ki kell mennem onnan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.