2019. április 23., kedd

TISZTELETTEL: ORBÁN VIKTOR

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: ILLE ISTVÁN
2019.04.22.


Orbán Viktor levelét megírta, nemzetféltő könnyével azt is telesírta…

Hányadik levél is ez? Nyolcadik? Kilencedik? Nem tudom követni, mert miután az első inzultációs levelét egy nemzetközi kézjellel díszítve visszaküldtem, többet nem kaptam tőle – pedig állítólag no name volt a válaszboríték. Vagy nem. Úgy látszik, nem vagyok NER-kompatibilis.

Tehát van itt ez az utolsó levél – habár kétlem, hogy az utolsó lenne. A vezér ugyanis közvetlenül nem kommunikál az ő népével, hanem levelez vele. Érthető: a végére oda írhatja, hogy: tisztelettel.

Na, ez az, ami teljesen kamu, persze, így illik. Orbán azonban nem tisztel se Istent, se embert, de hát, a protokoll, az protokoll. Nem tiszteli népét sem, hiszen , ha tisztelné, nem hazudozna folyamatosan mindenről, ami csak eszébe jut. Itt van pl. ez a mostani, levélnek álcázott, vastagon Brüsszel-ellenes propaganda brossura. Nem is értem, minek erőlködik. Az EB úgysem ért belőle egy kukkot sem – és nem csak azért, mert magyarul hazudik – hanem mert az indíttatását nem értik.

Ráadásul tételről tételre cáfolják mind a hét állítását – amit, persze, az orbáni propagandagépezet beismerésnek minősít – mondván, hogy a magyar kormány állításai rossz esetben tényszerűen helytelenek – kevésbé pc-nyelven: otromba hazugságok – és a legjobb esetben is erősen megtévesztőek. Micsoda naivitás! Szerencsétlenek adatokkal, tényekkel, racionális érvekkel akarják cáfolni az orbáni hazugságokat? Minek? Kinek? A híveket úgy sem lehet meggyőzni, a pórok meg azt sem tudják, miről van szó.

Jellemző azonban Orbán mentalitására – aki, mint tudjuk, ő maga Magyarország – a levélbeli szóhasználata: „mi, magyarok”, „úgy döntöttünk”, „nem akarjuk”, „kerítést építettünk”, „védjük a határainkat”, nekünk van hazánk, biztonságunk, keresztény kultúránk. Vélhetnénk, hogy tényleg mi, magyarok, úgy en bloc nyilatkozunk így, de ez erősen kétséges. Egy azonban nem: a Nemzet Atyja helyettünk is nyilatkozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.