2019. május 11., szombat

A FIDESZ AZT SZERETNÉ, HA KUDARCKÉNT ÉLNÉNK MEG AZ EU-S TAGSÁGUNKAT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.05.11.


Az EU tagság egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország. Ezt az állítást még a Brüsszellel évek óta hadban álló magyar kormány sem tudta érdemben cáfolni, bár – ahogy szokták mondani – igény lett volna rá. Ennek ellenére úgy „ünnepli” a Fidesz az európai közösséghez csatlakozásunk 15 éves évfordulóját, hogy megtagadja a közös értékeket, és nyíltan szövetkezik azokkal a hatalmakkal, melyek érdeke, hogy az EU megosztott és gyenge legyen.

Csak az ellenzéki pártok emlékeztetik a magyar polgárokat arra, hogy immár 15 éve vagyunk tagjai annak a gazdasági és politikai szövetségnek, amelybe csak a világ szerencsésebb szegleteiben születők tartozhatnak. Épp a 2015-ös migrációs válság mutatta meg legjobban, hogy az EU 500 millió polgárát a világ számos térségében irigylik, hiszen ami nekünk alanyi jogon jár, az a szegénységtől, elnyomástól, vallási, politikai kirekesztéstől szenvedő országok lakosai számára csak vágyálom. Valószínűleg sokan nem is értik az Európai Unión kívül élők közül, hogyan lehet tagja e közösségnek egy olyan ország, amely rendszeresen megkérdőjelezi a közös alapelveket, az EU ellenfeleivel szövetkezik, ráadásul rengeteg pénzt kap a közös büdzséből?

Természetesen Magyarországon sincs mindenki tisztában azzal a ténnyel, hogy nem a világ legtermészetesebb dolga elfogadni a gazdasági felzárkóztatásra kapott milliárdokat, miközben Brüsszel elvárásait Moszkva elnyomásához hasonlítja az ország miniszterelnöke. A Fidesz kormányzása alatt szinte sportot űztek a pozícióban lévő politikusok abból, hogy egyik kezükkel belemarkoltak a közös pénzes ládikába, a másikkal pedig fityiszt mutattak az EU-s bürokratáknak. Vezető politikusaink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az ország polgárai ne legyenek tisztában olyan fontos tényekkel, hogy átlagosan az év minden egyes napján több mint 3 milliárd forinttal több EU-s pénz érkezik, mint amennyit az ország befizet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.