2019. május 31., péntek

A POPULISTÁKAT NEM LEHET LEGYŐZNI, CSAK FELTARTÓZTATNI - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: Klubrádió / KÁRPÁTI JÁNOS
2019.05.31.


Végigfutott a nemzetközi médián az a hír, hogy Magyarországon felfüggesztik a közigazgatási bírósági rendszer létrehozását. A Bloomberg szerint a Fidesz csak a néppárti kizárás elkerülése miatt lépte meg ezt. A Der Standard arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbánék kikosarazták Matteo Salvinit és az olasz Ligát. A Politico szerint azt a stratégiát kell alkalmazni a populistákkal szemben, amely működött a kommunizmus ellen. Kárpáti János lapszemléje.


A Fidesz visszatáncolna a Néppárthoz

A Bloomberg amerikai üzleti hírügynökség megfogalmazása szerint az ország nacionalista miniszterelnöke azért hozta meg ezt a váratlan döntést, mert el akarja kerülni, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból. Előzőleg – írja a Bloomberg – az európai parlamenti választásokon a centrista pártok összezárták soraikat a nacionalista áradattal szemben, amely nem tudott elég erős pozíciót kivívni ahhoz, hogy megváltoztassa az EU irányvonalát. A Politico című amerikai hírportál brüsszeli kiadása Gulyás Gergely erről szóló bejelentését „az Európai Néppárt iránti jószándék potenciális gesztusának” minősíti.

Az is megjelent számos tudósításban – így például a bécsi Der Standard közli a Reuters hírügynökség erről szóló jelentését –, hogy a magyar kormánypárt kikosarazta Matteo Salvini olasz belügyminiszter Liga nevű EU-ellenes pártját, már nem tud vele elképzelni szorosabb együttműködést, illetve közös frakciót az Európai Parlamentben...

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.