2019. május 16., csütörtök

A TUDÓS, AKI MILLIÁRDOKKAL HÚZTA LE A KASZINÓKAT

MA IS TANULTAM VALAMIT BLOG
Szerző: VILÁGI MÁTÉ
2019.05.16.


Mire megírtuk, hogy a titkos csel a kaszinók ellen az, ha be se megyünk, Richard Jarecki már régen maga mögött is hagyta a régi hobbiját, a kaszinók kifosztását. Az ötvenes évek egyik első számú kutatóorvosa felnőtt élete nagy részét vagy a műtő- vagy a rulettasztal mellett töltötte, és mindkettőnél kihasználta kitűnő megfigyelőképességét és analitikus gondolkodásmódját.

Jarecki 1931-ben született Németországban, zsidó családba. Mikor az egyre erősödő zsidóüldözés miatt már majdnem mindenüket elvesztették, az internálás elől az USA-ba, New Jerseybe menekültek. Az ifjú Richard már korán nagy örömöt lelt barátai kifosztásában römi vagy bridge közben, és később a szerencsejáték-szeretetével világszerte több mint kétmilliárd forintot nyert kaszinókban.

Valamikor a hatvanas évek elején rátalált a rulettre, és teljesen a megszállottjává vált, de szerencsére az ő története nem a klasszikus szerencsejáték-szenvedélyes lecsúszós sztori. Ahogy napokon át figyelte a kereket rájött, hogy míg a kártyákat és kockákat nap mint nap cserélik a kaszinókban, a rulettkerekek akár évtizedekig is használatban maradnak. Emiatt Jarecki nem osztotta azt az általános véleményt, hogy a kártyajátékokkal szemben a rulett pusztán szerencsén alapul.

MEG VOLT GYŐZŐDVE, HOGY IGENIS LE LEHET GYŐZNI A RULETTET.


Abból az egyszerű tényből indul ki, hogy bármilyen drágák is a rulettkerekek, így is csak gépek, úgyhogy idővel sérülnek, elhasználódnak. Az ilyen kopások, karcolások, vagy akár csak a talaj egyenetlensége is befolyásolhatja egy pörgetés kimenetelét, így néhány számon gyakrabban állhat meg a golyó, mint ha teljesen véletlenszerűen működne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.