2019. május 5., vasárnap

AZ UEFA NAGYÍTÓVAL FIGYELI MAGYARORSZÁGOT, MÉG AZT IS ELLENŐRZI, MILYENEK A FŰSZÁLAK

24.HU
Szerző: FUTÓ CSABA
2019.05.05.


Az európai szövetség egy földtől elrugaszkodott ötlettel állt elő, amikor kitalálta, hogy a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságot tizenkét különböző ország rendezze. A helyszínek között Budapest is szerepel az új Puskás Ferenc Stadionnal, ahol három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntős meccset bonyolítanak majd. A 190 milliárdos stadionnal már foglalkoztunk, a szervezés sokrétűségéről azonban kevesebb szó esik, így az MLSZ projektvezetőjével, Szabó Vilmossal beszélgettünk. Interjú.

32 évesen elég komoly feladatot kapott: az MLSZ Eseményszervezési Osztály vezetőjeként a 2020-as Európa-bajnokság magyarországi projektvezetője. Az Eb budapesti mérkőzéseiért is felel, ami három csoportmeccset és egy nyolcaddöntős összecsapást jelent. Hogy került képbe?

2013-ban a női válogatott menedzsereként kezdtem dolgozni, majd egy évvel később az U19-es Európa-bajnokság döntő tornáját rendeztük itt Budapesten, ahol már tornaigazgató-helyettesként tevékenykedtem és mellette eseményszervező voltam, az A-válogatott meccsmenedzseri pozícióját töltöttem be. 2015-ben kerültem a mostani pozíciómba – minden válogatott esemény, kezdve az utánpótlástól az A-válogatottig, hozzánk tartozik. Mivel az MLSZ a 2020-as Eb magyarországi felelőse, egyértelmű volt, hogy az általam vezetett osztály felel a teljes projektért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.