2019. június 16., vasárnap

34,8 FOKOT MÉRT A FELÚJÍTOTT HÁRMAS METRÓBAN KARÁCSONY GERGELY

444.HU
Szerző: HORVÁTH BENCE
2019.06.16.


Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt tett közzé oldalán egy videót, melyen az látható, hogy a júniusi hőség közepette lement a 'felújított' 3-as metró új szerelvényébe, és megmérte, hány fok van ott. 

Karácsony a videójában is összefoglalja, amit a hármas metró 'új' kocsijairól lehet tudni: nemcsak hogy a tenderre jelentkező észtek kilencmilliárd forinttal olcsóbban elvégezték volna ezt a munkát, de ők beszereltek volna légkondit is. Valamiért mégis az orosz Metrovagonmas lett a befutó, akivel azóta már pereskedni is kell a kötbérek miatt.

A kötbér-tárgyalásokon szóba került, hogy az oroszok klímaberendezések beszerelésével dolgozza le a kötbért, de miután megvizsgálták a helyzetet, kiderült: a kocsiszekrényt nem erre tervezték, így a klímaberendezés többletsúlyát csak jelentős szerkezeti átalakítás után bírta volna el, ami túl drága lenne.

Így fordulhatott elő, hogy videójában Karácsony 34,8 fokot mért a 3-as metrón, amely már bőven afölött van, amiben még kényelmes utazni bárhova. Ezután átszállt a 2-es metró szerelvényére, melyen van kondi, és ahol 28,2 fok volt...


ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.