2019. július 22., hétfő

NA, KI NYERTE MEG A MÁV BIZTONSÁGI RENDSZEREIRE KIÍRT PÁLYÁZATOT?

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.07.22.


Kis segítség: az, aki nemrég megvette a T-Systemset, és 19 milliárdért fejleszt a BKV-nak is.

A 4iG Nyrt. nyerte a Magyar Államvasutak Zrt. által kiírt „Keretmegállapodás a MÁV Zrt. vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére, karbantartására és javítására” megnevezésű, uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzést - jelentette be hétfőn a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A bejelentést a távirati iroda is idézte.
A 4iG ezzel egy nettó 900 milliós tendert húzott be: közleményük szerint a három éves és adott esetben egy évvel meghosszabbítható projekt célja, hogy „támogassa” az egységes kártyás beléptető rendszer kiépítését a MÁV Zrt-nél, és „szükség esetén” önálló hálózati infrastruktúrát fejlesztenének a MÁV meglévő intranet hálózatához is. 

A nyertes vállalat a Mészáros-cégflotta új zászlóshajója: a vállalat tavaly került a NER legnagyobb oligarchájának érdekeltségébe – kisebb részben Mészáros Lőrinc, nagyobb részben a Mészárossal remek kapcsolatot ápoló Jászai Gellért tulajdona – azóta pedig elképesztő ütemben terjeszkedik és hasít az állami pályázatokon. Többek között:
- megvásárolták a Telekomtól a T-Systemset
- A T-Systems megszerzésével megkerülhetetlenné váltak a magyar közigazgatásban, az állami és önkormányzati cégeknél, de a Mészáros kör felügyelheti a Nemzeti Választási Iroda elektronikus választási rendszerét és a NAV hálózatbiztonsági fejlesztéseit
- 19 milliárd forint értékű informatikai tenderen futottak be a BKV -nál
- Több mint kétezer iskolába szállíthatnak interaktív táblákat 4 milliárd forint értékben a Klebelsberg Központ megbízásából
- de 800 millióért újítják fel a BKV telefonhálózatát is
A BÉT prémium kategóriájában jegyzett 4iG Nyrt. részvényeinek árfolyama hétfőn 4,05 százalékkal 996 forintra gyengült az újabb nyertes tender hírére. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 67,2 forint volt. A Mészáros-féle informatikai cégről írt cikkeinket itt találják meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése