2019. július 16., kedd

SÁMÁNOK ÉS KERESZTÉNY PAPOK JÁRJÁK A CSŰRDÖNGÖLŐT KÖZÖSEN A JELEN ÉS A JÖVŐ MEGÁSOTT SÍRJA MELLETT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2019.07.16.


Nagyszerű dolog az, amikor az ember nyugodtan foglalkozhat a hobbijával. Sokan sokféle szórakozást találnak maguknak. Van, aki bélyeget gyűjt, más söröskupakot, gyufásdobozt, plüssöket, szalvétát, borokat, fogpiszkálót, ezernyi dolog ragadja meg az emberek fantáziáját. Vannak, akik nem gyűjtögetnek, hanem például barkácsolnak, festenek, hímeznek, tehát ők maguk hoznak létre valamit. A hobbi többnyire jó dolog és van egy közös jellemzője. Az emberek a szabadidejükben, saját pénzből, saját erőből és olykor a saját magánéletüket vagy kapcsolataikat kockáztatva, esetenként feláldozva élnek a szenvedélyüknek.

Akkor van nagy baj, amikor a hobbi túlterjeszkedik a magánélet keretein. Az pedig egyenesen tragédia, amikor egy egész ország azon kapja magát, hogy néhány megszállott hobbista rögeszméinek fogságába esett. Magyarországon pontosan ez történik. A miniszterek elnökének hobbija a foci. Meggyőződése, hogy az ember élete a fociról szól, a politika valójában sport, az országot úgy kell irányítani, mint egy csapatot. Egy véget nem érő meccsben él, van az ellenfél és a sajátjai, a feladat pedig a győzelem. Bármi áron. Miután már ott tart a dolog, hogy ebben a giga-meccsben a szabályokat is ő írja -visszamenőleg, utólag vagy éppen menet közben is – egészen félelmetes irányba haladunk.

Egy megrögzött hobbistát egyvalaki ért meg igazán: egy másik megrögzött hobbista. Ezért nem meglepő, hogy sorra bukkannak fel olyan figurák a politikában, a kormány körül, akik rögeszmésen hisznek valamiben és végre kiteljesedhetnek a megszállotságukban. Közpénzből. Magukkal rángatva egy egész országot. Emlékezzünk csak Kerényi Imrére, aki állítólag tehetséges rendező volt valamikor, de mégsem ezzel írta be magát a köztudatba, hanem az alaptörvény asztalával, az összelopkodott irodalmi művek nemzeti kiadásaival, a borzalmas festmények legyártatásával és halála előtt már egy elittábort tervezgetett a politikusok gyerekinek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.