2019. július 8., hétfő

“TÁMADÁS AZ ISKOLA ELLEN” - A PÜSPÖK NEM ELŐSZÖR TÁVOLÍTOTT EL EGY ISKOLAIGAZGATÓT MEGALÁZÓ MÓDON

HVG ONLINE / ÉLET+STÍLUS
Szerző: SÁNDOR ANNA
2019.07.08.


A győri püspök tavaly és idén is indoklás nélkül távolította el egy-egy győri katolikus iskola vezetőjét, ráadásul mindkét iskola élére egy teljesen ismeretlen igazgatót hozott jóval kisebb településekről. A szülők és a diákok most nem hagyják annyiban a dolgot, és több fronton tiltakoznak a döntés ellen. Kérdés, hogy mi lesz az erőfitogtatás vége, a törvény ugyanis a püspöki gyakorlatot védi akkor is, ha az méltatlan.

Légi felvételek tanúsága szerint valamivel több, mint hétszáz fő tiltakozott Veres András győri püspök döntése ellen vasárnap a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, vagy ahogyan a helyiek hívják, az Apor előtt.

A tiltakozást az váltotta ki, hogy az idei tanévzáró ünnepség után, június 25-én a megyéspüspök bekérette az Apor igazgatóját, Kiss Zoltánt, majd a váratlan raporton közölte vele, hogy ötéves igazgatói ciklusának lejártával augusztustól nem hosszabbítja meg a megbízatását.

Mivel az intézmény fenntartója az egyház, a győri megyéspüspök eljárása jogszerű volt, ám döntését hatalmas felháborodás fogadta az iskolában, a tiltakozás élére a Szülői Munkaközösség állt - ők múlt pénteken tiltakozó levelet és 902 aláírással petíciót juttattak el a püsköknek, amelyben Kiss Zoltán (a képen alább) leváltását, és annak méltatlan körülményeit kifogásolják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.