2019. augusztus 2., péntek

A KIUTÁLT HŐS

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2019.08.02.


Jó ideje érdeklődéssel figyelem Gareth Bale sorsának alakulását. Nem mintha sportszempontból különösebben érdekelne a Real Madrid walesi labdarúgója (sosem tartozott a nagy kedvenceim közé), de elmúlt évei nagyon izgalmas tanulságokkal szolgálnak a határátkelőknek is. Ezeket próbálom meg ma összefoglalni.

Gareth Bale 2013-ban igazolt egészen elképesztő (akkor meg pláne) összegért, 85 millió fontért (hat éve az kb. világrekord volt) az angol Tottenham csapatától a spanyol királyi gárdához.

Hat éve él és játszik Madridban, azóta négyszer (!!) nyert Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, amivel volt spanyol bajnok és kupagyőztes, Szuperkupa-győztes, nyert Európai Szuperkupát és a klubcsapatok világbajnokságát is (utóbbi kettőt 3-3 alkalommal).

Iszonyatosan fontos gólok szerzője, mást ne mondjak, a 2018-as Bajnokok Ligája-döntőben kettőt lőtt a Liverpoolnak, ezekkel lett 3-1 a végeredmény. Igazi szupersztár tehát.

Mégis utálják.

Na jó, lehet, hogy az utálat kissé erős kifejezés, de az biztos, hogy finoman szólva sem sikerült belopnia magát sem a csapattársak, sem a közönség, sem a média szívébe.

Hogy miért? A válasz egyszerű (és itt érkezünk el ahhoz a ponthoz, amikor a történet érdekessé válik a számunkra): nem tudott beilleszkedni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.