2019. augusztus 22., csütörtök

ÁLOMPÁLYÁNAK TŰNT, DE FEL KELLETT ADNIUK

INDEX
Szerző: BOHUS PÉTER
2019.08.22.


Évek óta slágertéma Magyarországon a programozóképzés és azok a páratlan lehetőségek, amelyek az elképesztő mértékű munkaerőhiány miatt feltárulnak az ember előtt, ha programozásra adja a fejét. Nem csoda, hogy cégek sokasága repült rá a témára, majd üzletet alapoztak arra, hogy az egyetemi képzésnél rövidebb idő alatt bárkiből junior programozót faragnak. Viszont időközben a fejlesztőcégek óvatosak lettek, a világban zajló makrogazdasági folyamatok nem kedveznek a juniorok elhelyezkedésének: beszűkültek a lehetőségek.

Másfél éve mi is bemutattuk a hazai lehetőségeket, amiket állami és magáncégek nyújtanak azoknak, akik karrierjüket is feladva belevágnak egy új világba, és programozónak állnak. Úgy tűnik, ezen a téren szinte korlátlan a felvevőpiac, a mai napig húszezer körülire becsülik azon be nem töltött munkahelyek számát, ahova programozókat várnak nem kis pénzért...

Azóta már rengetegen elhelyezkedtek, sokaknak viszont csalódniuk kellett, mert a mesés kezdet után kiderült, a programozás sem fenékig tejfel, és az sem garancia semmire, ha az embernek sikerül elvégeznie egy 4-20 hónapos programozóiskolát. Az elmúlt hónapokban több emberrel beszéltünk, akik az egyik legnépszerűbb bootcamp, a Green Fox Akadémia elvégzése után próbáltak elhelyezkedni, és úgy érzik, nem ezt ígérték nekik.
..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.