2019. augusztus 6., kedd

DEVIZASZÁMLA: JÓL NÉZZE MEG, MIT KÍNÁLNAK A BANKOK! - LEHET A LEGOLCSÓBB ÉS A LEGDRÁGÁBB AJÁNLAT IS EGY HELYEN

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.08.06.


Mintegy 1200 milliárd forintnak megfelelő deviza hevert az idei év végén a bankoknál, ami 2014 azonos időszakához képest 37 százalékos növekedés. Rossz bankot választva sokat veszíthet, akinek van devizaszámlája. Mutatjuk a friss feltételeket.

Az idei első félév végén – számolta ki az Azénpénzem.hu a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikája alapján – körülbelül 1200 milliárd forintnak megfelelő devizát tartott a lakosság a bankoknál folyószámlán, illetve lekötve. Ez az összeg 2014 azonos időszakához képest 37 százalékos növekedés. Azonban nem csak ilyen változás következett be azóta, alaposan átrendeződött a lekötetlen és a lekötött összegek aránya.

Míg ugyanis korábban a folyószámlán hagyott deviza a teljes állománynak még egyharmadát sem tette ki, mostanra már 74 százalék hever lekötetlenül. Nagyjából ugyanaz játszódott tehát le, mint ami a forintbetéteknél és számlapénznél. A bankokat ez egyáltalán nem zavarja, hiszen a lekötetlen pénzre szerintük még a 0,01 százalékos kamatot sem kell kifizetniük. (Az euróra, dollárra vagy svájci frankra fizetett betéti kamatokat itt kalkulálhatja.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.