2019. augusztus 21., szerda

WITTINGHOFF TAMÁS: EZ A KURZUS AZT SZERETI, HA AZ EMBEREK NEM GONDOLKODNAK, HANEM ENGEDELMESKEDNEK

24.HU
Szerző: MOLNÁR ZOLTÁN
2019.08.21.


Iskolái ügyében vív ádáz harcot a kormányzattal Budaörs pártonkívüli, korábban SZDSZ-es polgármestere, Wittinghoff Tamás, aki szerint a kormány nem bírja elviselni az autonómiát és azt a fajta konzervatív liberalizmust, amit ő képvisel. Az ország egyik leggazdagabb településének polgármestere interjúnkban beszélt a város fejlődési ívéről, az állami támogatás hiányáról, a szétesett helyi Fideszről, a lassan épülő stadionról és hobbijáról, a vitorlázásról, jelezve, hogy csak a politikában szereti a szélcsendet, a nyílt vízen nem.

1991 óta vezeti Budaörsöt, de a jelek szerint nem unja még a polgármesterséget, újra indul az önkormányzati választáson.

Annak idején mérnöknek készültem és a rendszerváltásig akként is dolgoztam, nagyon szerettem a szakmám. Műszaki pályán, a vízellátás és csatornázás szakterületén dolgoztam. Nem gondoltam volna akkoriban, hogy politikai-közéleti szerepem lesz. A rendszerváltás és a gondolat, hogy ez egyszer egy normális, nyugatias ország lehet, vitt bele a politikába.

Mészáros Lőrinc se gondolta volna, hogy gázszerelőből ilyen sikeres üzletember lesz.

Ez a párhuzam kicsit sértő, de sebaj. Nem biztos, hogy jó szó ez, de az ember szinte megfertőződik, iszonyúan megszerettem ezt a munkát. Eleinte féltem tőle, a rendszerváltás után azt se tudtuk, mi az az önkormányzatiság, a törvények se voltak meg hozzá, nem tudtuk, miből gazdálkodjunk. Aztán közel három évtized alatt egy elmaradott infrastruktúrával és intézményhálózattal rendelkező kis elővárosból – ami minden tekintetben alvóváros volt, hiszen munkahelyek és szolgáltatások se voltak – olyan település jött létre, ahol nagyon szeretek élni, és az itt élők jelentős része is erősen kötődik a településhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.