2019. szeptember 26., csütörtök

BREXIT: MINDENKI MEGTEHETI TÉTJÉT! - LONDONI PILLANATKÉP

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.09.26.


Miközben a szakértők és az elemzők egyre latolgatják az esélyeket, a fogadóirodák ezt konkrét számokkal fejezik ki. Már alig lehet például nyerni a miniszterelnök bukására fogadáson. Az októberi angol választásban hívőket viszont nagy nyeremény kecsegtetheti.

Az angol font euró- és dollárárfolyama alig változott, és az angol tőzsdét sem viselte különösebben meg, hogy a londoni legfelsőbb bíróság egyhangúlag kimondta: törvénytelen volt Boris Johnson kísérlete a parlament felfüggesztésére. A miniszterelnök azt próbálta ezzel kijátszani, hogy a képviselők megakadályozzák a megállapodás nélküli kilépést az Európai Unióból. A londoni fogadóirodák azonban jelentősen megemelték annak esélyét, hogy Boris Johnson még az idén elhagyja a miniszterelnöki széket. Szeptember elején még 2 font kockáztatásával 7-et lehetett nyerni, tegnap 6 font ellenében már csupán 5-öt kínáltak.

Boris Johnson Theresa May lemondását követő dicső napjai így meglepő gyorsasággal változtak akadályfutássá. Előbb – még mielőtt a felfüggesztés életbe lépett volna – a képviselők törvényben tiltották meg a no-deal brexitet, mostanában már azt találgatják a bulvárlapok, hogy a funkcióját 57 napja betöltő kormányfő megdönti-e az eddigi legrövidebb ideig hivatalban levő brit miniszterelnök, George Canning 119 napos negatív rekordját. Hihetetlen ugyanis – írja a Guardian -, hogy egy 21-ik századi kormánypárti politikus azt hiszi, hogy alkotmányos egy Stuart királyhoz hasonlóan felfüggeszteni a Parlamentet. Minél hamarabb megszabadul tőle Nagy-Britannia, annál jobb. Akadnak persze, akik védik a miniszterelnököt, sőt, mintegy alkotmányos puccsot emlegetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.