2019. szeptember 18., szerda

MINDENKI TISZTÁBAN VAN ORBÁN RENDSZERÉVEL, CSAK AZ EU NEM - VALÓBAN POPULISTA HAZUDOZÓKKAL VÍVOTT SZÓCSATÁKBAN KELL ALKOTMÁNYOS TÉNYEKRŐL VITATKOZNI? - NEM A TÉNYEK ALAPJÁN KELLENE DÖNTÉSEKET HOZNI?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.09.17.


Nem lehet az Orbán-rezsim képviselőivel normálisan beszélni, mert csak jelszavakat tudnak csattogtatni. A népnek szánt hazug propaganda olyan mértékben lecsupaszítja a szókincsüket, hogy nincs esély az értelmes párbeszédre. Ha valakinek bármit mondanak, vagy bármit kérdeznek tőlük, arra egy üres hazugsággal válaszolnak, megszűnik a párbeszéd lehetősége. Márpedig ez az Orbán-rendszer vezetőivel és hivatalnokaival szembeni alapkövetelmény. Az Európai Unió Tanácsa vizsgálja a jogállamiság helyzetét, mire Varga Judit igazságügyminiszter, dekázó bajnok, azt tudja mondani, hogy a “bevándorláspártiak bosszúhadjárata” az Orbán-rezsimmel szembeni, 7-es cikkely alapján indult vizsgálat.

Mivel zárt ajtók mögött zajlott minden, nem tudjuk, hogy az ülésen mi hangzott el. De ez a populista hazug demagógia önmagában mutatja, hogy nem egy demokráciáról beszélünk, hanem egy diktatúra propagandaelemeit durrogtatják a rendszer képviselői. Önmagában az, hogy egy európai parlamenti szavazás eredményét Orbán emberei (és természetesen ő maga is) a göbbelsi propaganda szintjén képes kommunikálni, mindent elárul arról, hogy ennek az országnak nincs helye az Európai Unióban. Már a világ minden sajtója megírta, minden valamire való tudósa, filozófusa, szociológusa elmondta, hogy az Orbán-rendszer micsoda, maga Orbán kicsoda. Egyetlen egy hely van a földkerekségen, ahol ezt nem tudják felismerni és megérteni, s ez az Európai Unió.

Ha magyar jogállamiság rendszerszintű lebontásának megállapítása nem tényeken, hanem ilyen meghallgatásokon múlik, ahol fő állású hazudozók csúsztatnak, hamisítanak, hazudoznak, akkor soha nem lehet megállapítani semmit. Önmagában a tények elemzése, és a tényekből levonható logikus következtetések alapján kellene kimondani, hogy Magyarországon nincs jogállam, megszűnt az alkotmányos demokrácia. Egyetlen ember korlátlan hatalma érvényesül. A jogállamiság egyetlen kelléke nem működik, a már nem létező köztársaság elnökétől, az alkotmánybíróságon, a parlamenten, a választásokon át a szabad sajtóig, az igazságszolgáltatás függetlenségét is beleértve.

Olyan szövegeket hallgatnak, hogy 2011-ben már a médiatörvényről volt egy eljárás, amely után a médiatörvényen változtattak, ezért a magyar sajtószabadság kérdése már nem lehet téma. Azok után, hogy kiderült, egyetlen stróman sem volt valódi tulajdonosa a látszólag piaci alapon felvásárolt sajtótermékeknek, mert Orbán egyetlen szavára az összes médiumot ingyen és dalolva felajánlották és beadták a közös alapítványba, hogy még szorosabb ellenőrzés alatt legyenek. A látszat és a valóság között nem lehet különbséget tenni? Még mindig kérdés, hogy a CEU-t elüldözték Magyarországról, ez vita témája lehet? A Magyar Tudományos Akadémiát gyakorlatilag felszámolták, megszüntették. A felsőoktatás totális kontroll alá helyezése most kezdődött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.