2019. október 18., péntek

ORBÁN SZTÁLINGRÁDJA: ÖSSZEOMLÓBAN A MÍTOSZ

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.10.18.


Komoly, tájékozott szakértőket is meglepett a választások eredménye, de Csaba László közgazdász akadémikus szerint nem volt azért annyira váratlan.

A fák nem nőnek az égig – jegyezte meg a Klubrádió Reggeli gyors műsorában a CEU és a Corvinus Egyetem professzora. A kormányzás tartalma és stílusa már sokaknál elérte az ingerküszöböt. A stílus, a hangvétel nagyon fontos, kár fölösleges sérelmeket okozni. Annak hangoztatása pedig, hogy ezen a helyzeten nem lehet változtatni, örökre, de legalábbis nagyon sokáig így marad, no az sokaknál kiverte a biztosítékot.

A Fidesznél, már 2002-ben lehetett látni a túlzott magabiztosságot. 2018-ban még inkább, viszont az ellenzéknek még idő kellett, hogy felfedezze: ez egy kétpólusú választási rendszer, össze kell fogni. A választók pedig megértették, hogy itt nem szerelemről van szó, ezért szavaztak okosan. Arról azonban egy pillanatig nem szabad elfeledkezni, hogy a Fidesz így is a legnagyobb erő maradt, nem sikerült kiütni, az ellenzéknek most arra futotta, hogy egy megrendítő erejű ütést vigyen be...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.