2019. október 13., vasárnap

FELELŐS ÁLLAMPOLGÁRNAK LENNI MENŐ. ZSAROLHATÓ, ZSÁK KRUMPLIVAL MEGVEHETŐ, MEGLOPHATÓ ALATTVALÓNAK LENNI NEM MENŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.10.13.


...Tegnap azt talaláltam mondani, hogy mindig van választás, vagyis mindig lehet választani, de ez így nem igaz, mert van legalább négy olyan település az országban, ahol nincs különösebb érdeklődés a polgármesterség vagy a helyi képviselői tisztség iránt, úgyhogy ott nem lehet választani. Azonban mindenhol máshol igen (najó, a települések további közel 30%-ában csak egy jelölt közül lehet választani, sajnálom) akkor is ha talán nem mindenütt áll rendelkezésre elegendő valós, el nem hajlított, szét nem hazudott információ, amire lehetne támaszkodni a felelős döntéshez. Pedig már az is jó kiindulópont, hogy vannak más jelöltek is, mint a Fidesz jelöltjei, vannak más pártok és párszövetségek is, mint a Fidesz-KDNP örök és megbonthatatlan érdekházassága.

A széles körben terjesztett, ordenáré hazugságokkal szemben, miszerint az ellenzék egyetlen valódi célja a háború Orbán Viktor ellen, az ország csatatérré változtatása, amiért semmi nem drága, valamint a hatalom megkaparintása minden áron, jelezni szeretném, hogy tudomásom szerint MÉG sehol nincs leírva, hogy senki más nem lehet hatalomban az idők végezetéig, mint Orbán Viktor és a Fidesz. A választás és az egész politikának nevezett műfaj logikája a hatalom megszerzéséről szól, tehát aki nem a hatalom megszerzése miatt indul el egy választáson, az konkrétan idióta. Jó, ez nem érvényes a Fidesz kamujelöltjeinek széles csoportjaira, mondjuk, de mindenki másra igen. A kérdés az, hogy ki mire használja a hatalmat, amit a választók a gondjaira bíztak. Azt pontosan láttuk és most is látjuk, és ha akarjuk, ha nem, még legalább két és fél évig kénytelenek leszünk látni, hogy a NER, Orbán és a Fidesz-KDNP mire használja a hatalmát. Márpedig innen, ahol én ülök egy dolog biztos: egészséges ember nem szavaz sem tolvajokra, sem erkölcsi hulladékokra, akármilyen párt színeiben árulja is a romlott politikai termékét. Egészséges ember nem szavaz őt zsaroló, fenyegető és fogva tartó maffiózókra, akik állandó háborúra rendezkedtek be, és választástól választásig ropogtatják a népbutítás, hazudozás, lopás és csalás fegyvereit.

Fogalmam nincs, hogy miként alakul ez a választás, de érdemes tudni, hogy két és fél évig nem lesz újabb lehetőség arra, hogy a kétharmadokon átívelően kiskorúnak nézett, állandó pánikkal és félelemkeltéssel idomított, mindmeghalunk istencsapásával fenyegetett magyar emberek választhassanak. Minden idők legocsmányabb kampánya után (és egyáltalán nincs vége, hiszen kampánycsend hiányában ma este 7 óráig folyamatos harci készültségben állnak a Kubatov-listák fölé, telefonok mellé delegált zsoldosok) szerintem nem sok kérdés maradhatott megválaszolatlanul. Még azoknak sem, akik tíz éve azzal kábítják magukat, hogy csak rosszabb ne legyen, mert a biztos kurvaszar is jobb, mint a bizonytalanság. Nem tudom, hogy az országot beterítő, a Fidesz lényegét, természetét, igazi arcát megtestesítő Borkai-ügy után (ha jól sejtem, Rogán Bűnöző Antal sem érezheti túl jól magát mostanság) az őszinte undoron, megvetésen és felháborodáson kívül még mi mást lehet érezni, de biztos vagyok benne, hogy egy olyan országban, ahol a vérkorrupt miniszterelnök közpénzen milliárdossá hízott veje perel a becsületéért, a személyét súlyosan sértő és lealacsonyító Tiborcz-adó elnevezés miatt, ott bármi megtörténhet. Meg is történik 10 éve. Hogy a tolvaj parazitának áll feljebb, ő önérzeteskedik, és ő van megsértődva. Ő, aki a mindenki pénzéből szedte meg magát és állt az ország saját lábára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.