2019. december 15., vasárnap

A KERESZTÉNY NAGY EGYHÁZAK MEGKAPJÁK ORBÁNTÓL A JUDÁS-PÉNZT

HIRKLIKK
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2019.12.15.



A fővárosi színházak einstandolása kapcsán, sokan azzal érvelnek, hogy hiszen az egyházak a színházaknál sokkal több állami támogatást kapnak, és a kormány – a zaklatási ügyek ellenére – mégsem szól bele, hogy kiket választanak meg egyházfőnek. De szerintem ez nem jó érv, óriási tévedés. A keresztény nagy egyházak már réges-régen lefeküdtek a hatalomnak, feladták hivatásukat és autonómiájukat, nem törődnek az oltalomra szorulókkal, a szegényekkel, az elesettekkel, nincs bennük könyörület és segítő szándék.

Viszont ha jön a verdikt, akkor képesek a szószékről beleállni a politikai küzdelembe, a választások előtt „lelkiismereti" útmutatást adni híveiknek. Folyamatosan a hatalom kegyeit lesik, ezért aztán itt nem kell beleszólni a kormánynak, hogy kik legyenek a vezetők, mert maguktól is tudják.

Ebben a rendszerben csak olyasvalakit választanak vezetőnek, aki partner ebben az önfeladásban. Mert ha nem szolgálják a hatalom akaratát, akkor vége a privilégiumoknak és az elképesztő pénzesőnek, ami rájuk hullik kilenc éve. Hiszen miféle állam az, amely több mint háromszor akkora támogatásban részesíti az egyházi iskolákat, mint a saját tanintézményeit? Amely azon fáradozik, hogy minél több saját iskoláját adhassa át az egyházaknak, amelyet azután ugyanúgy az állam tart fenn? Amely arra törekszik, hogy minél több olyan település legyen Magyarországon, ahol állami közoktatási intézmény egyáltalán nincs? Amely stadiont épít egyházkerületnek?

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.