2019. december 2., hétfő

„ELOLVASTAM, AHOGY HÁLÁLKODNAK, ÉS SZÉGYELLTEM MAGAM MAGYAR BÍRÓKÉNT.”

444.HU
Szerző: erdelyip
2019.12.02.


Hetente nyílnak újabb frontok a független magyar igazságszolgáltatásért folytatott küzdelemben, a köztársasági elnök pedig ma jelölhet új OBH elnököt a leléptetett Handó Tünde helyére.
- A múlt hét végén az 1950-es éveket idéző stílusban búcsúztatták az Alkotmánybíróság -ra távozó Handó Tündét a bírósági vezetők.

- Volt olyan bíró, aki nem hitte el, hogy komolyan adták ki az abszurd közleményt, a dologból komoly botrány lett.
- Ahogy abból is, hogy a bíráknak beígért jelentős béremelés nagyobb része egyelőre a vezetőkhöz kerül.
- Ma pedig Handó utódját is bejelentheti Áder János köztársasági elnök.

A hivatalba lépésed óta eltelt nyolc esztendő eredményei által hazánk bíróságainak történelemkönyve aranykort hirdető újabb fejezettel folytatódott, amelynek írásában jelentős szereppel vetted ki a részed.”

Ezzel a mondattal kezdődik a Handó Tünde OBH elnököt búcsúztató levél, amely a múlt héten került nyilvánosságra, és amit egy kivételével valamennyi magyar bírósági vezető aláírt. A levél végig olyan mézes-mázas stílusban hálálkodik az igazságszolgáltatást irányító Országos Bírósági Hivatal (OBH) most távozó elnökének, hogy sok bíró azt hitte, valamilyen dupla csavaros poénról, furfangos iróniáról van szó, különösen, hogy Handó nem éppen dicsőséges körülmények között távozik az OBH éléről.

Ilyen stílusban az 1950-es években, a Szovjetunióban beszéltek egyes vezetőkről. Amikor elolvastam, hogyan hálálkodnak Handó Tündének, elszégyelltem magam magyar és európai bíróként is

- ezt Vadász Viktor, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája és Országos Bírói Tanács tagja mondta a 444-nek. Vadász arról beszélt, nem akarja, hogy bárki azt gondolja, ilyen stílus és hozzáállás uralkodik a magyar bíróságokon, és szerinte a bírói karban is nagyon sokan felháborodtak a vezetők búcsúlevelén...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.