2019. december 8., vasárnap

ELTUSSOLHATTAK EGY ZAKLATÁSI ÜGYET A DÖRNER GYÖRGY-FÉLE ÚJSZÍNHÁZBAN

INDEX
Szerző: BIROM
2019.12.07.


Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész érdemi következmény, felelősségre vonás nélkül zaklathatott szexuálisan egy másik dolgozót a Dörner György által vezetett Újszínházban még 2016 elején. Az intézmény igazgatójához forduló áldozat a színház egyik nem színész alkalmazottja. Az eset nyomán csak annyit tudott elérni, hogy „elkülönítsék” a feltételezett elkövetőtől, azaz, hogy mellé ne osszák be dolgozni.

A hvg.hu írt elsőként arról, hogy az Újszínház vezetése, azaz Dörner György igazgató pénteken levelet kapott az intézményt fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. A portál szerint a főváros illetékesei azt tudakolják Dörnertől, hogy érkezett-e bejelentés 2016 elején a színház vezetéséhez, és ha igen, milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére.

A portál megkereste Dörner Györgyöt, de amikor azt kérdezték tőle, meg tudja erősíteni, hogy történt-e szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, állítólag azt felelte: „Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette a telefont.

Az Index is megpróbálta elérni Dörnert, főként miután színházi forrásaink megerősítették a szexuális zaklatás vádját és azt, hogy a főigazgatónak tudomása volt az esetről, azaz panaszbejelentést is kapott arról, hogy

AZ ÉRINTETT SZÍNÉSZ ÁLLÍTÓLAG LESZORÍTOTTA ÉS FOGDOSTA AZ ÁLDOZATOT, ILLETVE A RUHÁJA ALÁ IS NYÚLT.

A színház vezetőjét azonban az általunk ismert számon nem tudtuk elérni, és egyéb megkeresésünkre sem reagált. Szintén kerestük telefonon a súlyos váddal érintett színészt is, cikkünk megjelenéséig azonban nem reagált sem a hívásunkra, sem az sms-ünkre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.