2019. december 22., vasárnap

ÉS AKKOR MEGTUDTUK, HOGY MAGYARORSZÁGON NINCSENEK OLIGARCHÁK

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.12.22.


Aláírta Áder János a tb-törvényt; Mészáros Lőrinc elmondta, hogy soha nem volt üzleti kapcsolata Orbán Viktorral, Csányi Sándor pedig azt, hogy rosszul értelmeztük az oligarcha szót; végre megszavazták a Brexit-megállapodást. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Hiába kérte a Magyar Orvosi Kamara, hogy ne tegye, Áder János aláírta a tb-törvényt. Így jövő októbertől ha egy beteg már három hónapja tartozik az egészségügyi járulékkal, már nem csak a hátralékot hajtják be rajta, hanem kifizettetik vele a kezelését és a gyógyszereit, vagy ha nem tud fizetni, akkor – a sürgősségi eseteket leszámítva – nem látják el. Kincses Gyula, a MOK elnöke azt nyilatkozta: abban bíznak, hogy a törvénymódosítás életbe lépéséig hátralévő tíz hónapban a végrehajtási rendelettel betegbarátabbá tudják tenni a rendszert, és korrigálják a mostani hibákat.

Kincsessel még a tb-törvény kihirdetése előtt készítettünk interjút. Ebben arról beszélt: a járulékfizetési fegyelmet erősíteni kell, de ez nem járhat egészségkárosodással, és nem hozhatják olyan helyzetbe az egészségügyi dolgozókat, hogy „a köztartozás behajtásának konfliktusai rajtuk csattanjanak”. Azt is elmondta: az tűnik reálisnak, hogy 2020 végén, de legkésőbb 2021 elején legyen egy nagyobb összegű béremelés az egészségügyben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.