2019. december 22., vasárnap

KÖVÉR LÁSZLÓT KEZELNI KELL

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.12.22.


Gyorsan hozzáteszem a címhez: nem pszichológiai értelemben – lehet, hogy úgy is, de az nem az én szakmám, ahhoz nem értek. A jelenséget kell kezelni, amit Kövér László képvisel. Mert egyáltalán nincs egyedül; a Fidesz megszólalóinak döntő többsége ezt a hangot képviseli; gyűlölködik, támad, a keresztényi szeretet jegyében.

Az országgyűlés elnökének szombati megnyilatkozása nagyjából bejárta a magyar sajtót, mi is ismertettük, sőt, Dávid Ferenc avatott tollából publicisztikát is közöltünk róla. Így tehát olvasóink előtt is ismert az a szeméthalmaz, amit Kövér ráöntött mindannyiunkra, amelyet a hibátlan, makulátlan, tiszta erkölcsű jobboldal – Fidesz! – kénytelen elviselni az ellenzéktől.

Nem tudom mi az oka, hogy a házelnök ily gyakran nyilvánul meg az utóbbi időben, hogy magától vált-e indulatai rabjává, hogy belső hevülettől vezérelve mocskolódik folyamatosan, vagy kijelölt feladatot lát el. Akár így, akár úgy, biztosan túlteljesítésben van; kell valamilyen magyarázata lennie annak, ha egy emberben ennyi gyűlölet halmozódik fel, és azt egyre gyakrabban hányja ki magából.

A baj azonban nem az, hogy Kövér László ilyenné vált, ennek okait – ismétlem – egyszer majd megfejti néhány szakember. A baj az, hogy ez a politikailag másként gondolkodókat gátlástalanul sározó beszédet miért fogadják be oly sokan, miért közlik jobboldali médiák szinte ünnepelve. Mert Kövér ezzel a stílussal nincs egyedül, egyre hasonlatosabb módon beszél Kocsis Máté, Hoppál Péter, Hollik István, olykor Gulyás Gergely, Németh Szilárd, Halász János – szóval azok, akiket Orbán harcba küld...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.