2019. december 3., kedd

VIGYÁZAT, MÁR CSAK DECEMBERBEN VÁLTHATÓ BE AZ ERZSÉBET-UTALVÁNY! - ELVESZHET A PÉNZ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.12.03.


Aki ebben a hónapban nem használja fel az Erzsébet-utalvány bármilyen formáját, annak elvész a pénze. Az Erzsébet Utalványforgalmazó 2020. január 1-jétől már csak a beváltott utalványok elszámolásával foglalkozik. Nem marad persze utalvány nélkül a magyar.

A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60 ezer elfogadóhelyen, a megszokott kényelemmel használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig – olvasható a „Magyarország kedvenc utalványa” oldalon. Az Erzsébet-utalványcsalád tagjai, vagyis az étkezési, az ajándék, a kultúra, a sport és a ruházati Erzsébet-utalványok mind papíralapon, mind az elektronikus Erzsébet-utalvány Plusz kártyára töltve egységesen csak az idén érvényesek. Az Erzsébet Utalványforgalmazó 2020. január 1-jétől már csak a beváltott utalványok elszámolásával foglalkozik.

Valójában az utalvány a Lidl üzletláncban október 7-étől már nem váltható be. Mint indoklásul a Napi.hu érdeklődésére akkoriban elmondták: „az a tény, hogy az Erzsébet utalványok és -kártyák felhasználásának érvényessége 2019. december 31-én megszűnik, nem teszi indokolttá azt az informatikai fejlesztési költséget, amely a kártyák elfogadásához elengedhetetlen az áruházlánc kasszarendszerének modernizálása során”. (Megjegyezzük, a Lidl saját vásárlói kártyáját is lecseréli, a régi típusú kártyák csak 2019. december 31-ig használhatók.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.