2020. január 29., szerda

A FORINT GYENGÜLÉSE ELSŐSORBAN AZ ÁLLAMPOLGÁROKAT SÚJTJA!

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.01.29.



„A forint gyengülése a kormány, a jegybank, és a multik érdekeit szolgálja. Az egész elszenvedője pedig az átlagpolgár, aki a piacon drágábban vásárol, a vagyona pedig folyamatosan leértékelődik” – nyilatkozta portálunknak Mellár Tamás közgazdász, független parlamenti képviselő. Mellár szerint a leértékelődő forint politikájának igen nagy veszélye is lehet, mert ha a piac kezd a tartós gyengülésre spekulálni, akkor drámai gyorsasággal elértéktelenedhet a nemzeti valuta. A gyengülő forintról kérdeztük Mellár Tamást.

A bankok elemzőit folyamatosan izgalomban tartja a forint gyengülése, már 340 forintos euró árfolyamot is vizionálnak. Nincs olyan érzése, hogy a forint árfolyamának rontása a politika tudatos döntése?

Természetesen a forint nem azért gyengül, mert a nemzeti bank nem tudná megvédeni a nemzeti valutát, hanem mert nem is akarja. A forint leértékelődése kifejezetten kormányzati szándék, mert ez felel meg a követni kívánt gazdaságpolitikának. Ugyanis a romló forint árfolyama ösztönzi az exportot, miközben visszafogja az importot...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.