2020. január 25., szombat

HATÁRŐRIZETI ROBOTIKAI MINISZTÉRIUM

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.01.25.


Zágrábban tartottak egy miniszteriális konferenciát a minap, amiről az Orbán Távirati Iroda beszámolójában azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy fokozott erőkkel kell védeni a határokat, amihez a jövőben új technológiákat, egészen pontosan mesterséges intelligenciát kell bevezetni. Én nem tudtam, hogy ilyen előrehaladott stádiumban van nálunk a robotika, hogy képesek vagyunk tökéletes katonákat előállítani, és titokban a kedves vezető körül nyüzsögnek az R2-D2-k, netán a C-3PO-k.

Bár, ha a sleppet elnézzük, vannak arra utaló jelek, hogy ezek robotok, érzelem, de – s ez a robotokra kevéssé jellemző – értelem nélkül, de még a kezdeti szakaszában tart a fejlesztés, lesz ez még jobb is. Az R2-D2 típus műszaki leírása szerint 1,09 méter magas, ez előírás volt, hogy a főni nagynak érezze magát, teste tömzsi és hengeres, ez pedig, hogy ne tűnjön túl dagadtnak. Feje körkörösen elforgatható, kerékszerű görgőkön halad, de tud űrhajót is vezetni, lehet, ő lesz a következő magyar űrhajós.

Kommunikációja viszont eléggé fejletlen, csak csipog és visítozik, hogy az ember megértse, protokolldroidra vagy fordítógépre van szükség, viszont rendkívül hűséges. Nem érdekli, ha a gazdája lop, csal, hazudik, vakon követi őt, mindent végrehajt, nem kérdez és nem felesel. Ez a Star Wars álomvilága, de mintha a Fideszre lenne igaz, erős a gyanú tehát, hogy Habony Árpád titokban hozta létre ezt a sereget, például Novák Katalin már élő szövet a fémvázon, hogy tovább haladjunk a sci-fi bizonytalan világában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.