2020. január 23., csütörtök

ÍGY SZOKTÁK FIDESZÉK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.01.23.


Jó reggelt! Hirtelenváratlanul itt a csütörtök, ami még semmi, mert ezt legalább láttuk jönni. Azt is láttuk persze, hogy a Természettudományi Múzeumnak meg mennie kell, csak nem sejtettük. Ha az Index információi helyesek, akkor a kormány suttyomban és hirtelen már döntött is erről, a Ludovikából igen sebesen el kell húzni a csíkot. Biztosan kell a hely. Úgy hírlik, a múzeum majd Debrecenbe költözik valamikor egyszer csak, de előtte még fel kell építeni a reménybeli otthonát. Addig gondolom ellesznek valahol, itt meg ott, pincében, padláson. A portál megpróbált információt kérni az illetékesektől – például az EMMI-től és a múzeum vezetésétől -, de nem méltatták válaszra. Úgyhogy meg sem fogok lepődni, ha ma, holnap, a jövő héten azzal lesz teli a pártpropaganda, hogy megint hazudott a féknyúz. Ahogy azon sem fogok meglepődni, ha néhány hónap múlva mégis meglépik. Így szokták fideszék.

Ha már hazugsággyár! Tegnap vinnyogva röhögtem a zorigón. Azt hiszem, sikerült felérniük a csúcsra, innen már nincs tovább. A tegnapi Karácsony Gergely interjúból, amit a közpénztévé szénné égett alkalmazottja produkált – és amiről úgy véltem, nincs már lejjebb, közben meg tudom, hogy de, van – ezt sikerült Manyika néninek összelapátolnia:

"Karácsony Gergely a klímavészhelyzetre hivatkozva nem fogja teljesíteni azt az ígéretét, hogy minden budapesti nyugdíjas évente 20 ezer forintos fűtéstámogatást kap. A balliberális főpolgármester a köztévében leplezte le magát, ahol arról beszélt, hogy a klímavészhelyzet azt jelenti, hogy” van egy zsinórmérték, és mindent abból a szempontból nézünk, hogy ami fűti a várost, azt nem támogatjuk”.

A komplett cikk ebből áll, csak még háromszor megismételve. Mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy valaki Karácsony szavaiból ezt gányolja össze? És mennyire kell legalja gecinek lenni ahhoz, hogy ezt a hazugságot tényként hozza le? Oké, ha sajtóper lesz, majd helyreigazítják évek múlva, ha bírság lesz, legfeljebb egyel több állami hirdetés esik be az ablakon. Akkor már úgysem emlékszik senki semmire az olvasók közül, azon meg a szeme nem rebben senkinek, hogy még a hazugságokat is mi fizetjük. Beszarás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.