2020. január 9., csütörtök

MILLIÁRDOKAT SZÓRUNK EL A SZOMBATHELYI FOCIRA, DE REJTÉLY, KINÉL LANDOLNAK A PÉNZEK

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: KUPI GYÖRGYI
2020.01.09.


Mindössze havi négyszázezerért bérli majd az Illés Akadémia a Szombathelyen 6 milliárd forintért épülő utánpótlás-nevelési centrumot a Nemzeti Sportközpontoktól – derítette ki a Nyugat.hu nemrégiben. Van, ami viszont sokkal drágább.

Az évi 4,8 millió forintos üzemeltetési díjból 1250 év alatt térül meg a Mészáros Lőrinc-féle cég kivitelezésében épülő sportkomplexum az adófizetőknek Szombathelyen. Mint ismeretes, a centrumot ugyanaz a cég, a ZÁÉV építi, amelyik a városi méregdrága stadiont is felhúzta. Az építkezést a kormány felügyelete alá tartozó Nemzeti Sportközpont rendelte meg 5,9 milliárdért, bérlője pedig az Illés Akadémia lesz.

De nem csak ez a szám mutatja, hogy szinte ingyen kapja majd a pályákat az Illés Béla volt válogatott labdarúgó nevét viselő akadémia. Mert más épületeket, pályákat is bérel, ám itt már piaci alapon számolták ki az összeget. Nem kevés pénzről van szó, ráadásul akad némi probléma is ezzel a konstrukcióval: annyira kusza viszonyok vannak Szombathelyen, hogy nem látni, ki a bonyolult rendszer haszonélvezője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.