2020. január 6., hétfő

NÉLKÜLED! ANGYALKÁM, NÉLKÜLED!

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Tiszi
2020.01.05....Nehéz évek voltak, egyesével levadászva, lassan szalámizva, minden jogot elvesztve, egyedül a porba hullva.

Igen, egy vérből valók vagyunk. Mint ahogyan a Dzsungel-könyvében ez elhangzott. Egy vérből valók, vagyunk, mégis egymást öljük. Évek óta, gátlástalanul, erkölcstelenül, kontroll nélkül. Még nem annyira brutálisan, mint ahogyan azt Afrikában tették, de legalább aljasabban.

Valahogy a felszínen kellene maradni, és saját magunkat kell kirángatni a gödörből, a hajunknál fogva. Úgy, hogy közben kergetnek engem is, téged is az angyalok, bár én nem szoktam imádkozni. Az arkangyalok is, hogy eltérítsenek, visszalökjenek, megfélemlítsenek, zsaroljanak. Elhitetve veled, hogy így normális minden, ahogy most van. Hogy nem lehet ellene semmit tenni, hogy te arra születtél, hogy szolgálj, de azt majd megmondják neked, hogy kit. Azt is, kiben kell hinned, azt is, mit kell gondolnod, neked nincs más dolgod, csak szolgálni rendületlenül, feltételek nélkül. A hatalom megkérdőjelezése nélkül. Akkor minden rendben lesz, akkor jogod lesz beledögleni. Egyébként meg egy senki vagy, és az is maradsz. Bár ha kérnek valamit tőled… Vagy ha nagyon akarsz valamit, és képes vagy érte megtenni bármit…

Én is gondolkodtam azon, ha már úgyis együtt toljuk az angyalkákkal, hogy nekem mi lenne három kívánságom. Az első kívánságom először mindenképpen a NÉLKÜLED lenne. Azért, hogy el tudjon kezdődni valami egészen más. Ami úgy kezdődne, hogy MI, és nem lennének ők.

Aztán talán visszakérném azt a sok-sok pénzzel kitömött focilabdát, amit a Karmelita kolostor ablakából szétrugdostak a világba. Aztán odapasszolnám, ahol a legnagyobb szükség van rá, itt, határokon belül.

De talán a legfontosabb: szükség lenne reményre, kitartásra, bátorságra, bizalomra, erkölcsre, békességre és szeretetre a mindennapokban, hogy újra tudjuk építeni magunkat. MI közösen.

Ui: Szeretném megköszönni az RTL klubnak és Kulka Jánosnak az újévi köszöntőt. Az elmúlt húsz év legszebb, legőszintébb, legmeghatóbb, legmotiválóbb beszéde volt.

Ne maradjunk némák, beszéljünk egymással, egymásért és a jövőért. Ne féljetek szeretni! Boldog Új Évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése