2020. január 29., szerda

TISZTIFŐORVOS: MEGFONTOLANDÓ A SZÁJMASZK VISELÉSE - A GYENGE FORINTNÁL NAGYOBB KÁRT OKOZHAT A MAGYAR GAZDASÁGBAN A KORONAVÍRUS?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.01.29.


Az emberi erőforrások minisztere bejelentette: a koronavírussal esetleg fertőzött betegek elkülönítésére a budapesti Szent László kórházat jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Még a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülésén is téma volt a koronavírus.

Sokan legyintgettek az utóbbi egy hétben a koronavírusról terjedő hírek hallatán, mondván: sokszor keltették már a járványokkal kapcsolatban a hisztit. Valahogy úgy tűnik azonban, hogy a mostani esetben sokáig inkább mintha kicsinyítették volna a veszélyeket. Talán ezt a kínai rendszer maga is indokolhatta. Hszi Csin-ping kínai elnök az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójával találkozva az MTI tudósítása szerint kijelentette, Kína le fogja győzni az új koronavírus-járványt.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. Az eddig tapasztalatok alapján tüdőgyulladás majdnem minden ötödik betegnél lép fel, a halálozási arány 3 százalék alatti.

Említést tett arról is, hogy a Kínai Kommunista Párt vezetése, a Politbüro Állandó Bizottsága szombaton, a kínai holdújév első napján rendkívüli ülést tartott, ami - mutatott rá Hszi - önmagában is jelzi, mennyire nagy jelentőséget tulajdonít a helyzetnek a Kínát irányító párt. Kínában egyébként a fertőzöttek száma hétfő estig elérte a 4535-öt, a halálos áldozatok száma pedig 106.

A WHO mindenesetre hétfőn mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét. Ideiglenesen beszüntette a határátkelést a Kínával szomszédos három orosz régió, az orosz turistairodák pedig leállították a kínai csoportok fogadását – közölték kedden orosz hírügynökségek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.