2020. február 6., csütörtök

AZ ESZTELEN HOMOFÓBOK KAPHATNAK EGY GAY AMERIKAI ELNÖKÖT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.02.05.



Cseppet sem biztos, hogy a nyíltan gay, melegházasságban élő Pete Buttigieg az Egyesült Államok elnöke lesz, vagy akárcsak a demokraták hivatalos elnökjelöltjeként Trump kihívója legyen. Ennék még maga a Demokrata Párt is keresztbe tehet, amelynek vezetői nem kicsit avatkoznak bele az előválasztási esélyek alakításába. De Buttigieg a nem végleges végeredmény szerint vezet, és könnyen megnyerheti az iowai kaukuszt, amely az eddigi tapasztalat szerint jelentős befolyást gyakorol az előválasztások későbbi menetére.

Ez azt jelentené, hogy Amerika első fekete elnöke után megválaszthatják az első meleg elnököt is. Jelentős viták folynak arról, hogy Amerika készen áll-e arra, hogy meleg elnök költözzön a Fehér Házba, ahol nem First Lady, hanem First Gentleman lenne egy férfi elnök házastársa. Ha Pete Buttigieg nyer Iowában, amire nagy esélye van, az jelentős érv lehet ebben a vitában. Ami nem azt jelenti, hogy Amerikában a lakosság egésze számára elfogadható lenne egy homoszexuális elnök, vagy Amerika egésze számára ennyire természetes lenne, hogy a nemi identitása alapján nem lehet megítélni és hátrrányban részesíteni senkit. Viszont sokat elmond arról, hogy az esztelen “keresztény” homofóbia és gyűlölködés milyen kontraproduktív lehet. Mert ha Pete Buttigieg akár csak elnökjelölt is lesz, az kizárólag nekik köszönhető.

Ebben az eredményben ugyanis úgy tűnik, hogy Buttigieg meleg identitása nem hátrányként, hanem előnyként jelenik meg. A választók üzenni akarnak a gyűlölködő képmutatóknak, hogy elegük van belőlük. Trump megválasztása is az inga “másik irányba” történő kilengéséről (is) szólt, mert Amerikában az sem volt természetes, hogy egy fekete legyen az elnök, a kvalitásaitól függetlenül. Ezért a fekete elnököt egy nyíltan rasszista, fajgyűlölő szörnyeteg követte, aki a rabszolgatartás híveinek, a konföderációs álmok képviselőinek embertelen, fasiszta, náci ideológiáját vallja.

Trump legnagyobb támogatója az evangéliumi keresztény fundamentalista szélsőjobboldal, amely a pünkösdi-karizmatikus tévéprédikátorai révén a republikánusok legnagyobb támasza. Méghozzá azzal, hogy az abortuszt a holokauszthoz hasonlítja és népirtásnak nevezi, a melegjogokat pedig a világ összeomlásával azonosítja. Ezért ezekre hivatkozva megválasztattak a keresztény hívőkkel egy immorális szörnyeteget, a világ legmocskosabb emberét, hogy védje meg a keresztény erkölcsöket, ami náluk kizárólag a homoszexualitást jelenti. Trumpot ezért támogatták, ezért utálja őket minden normális ember, és csakazértis egy nyíltan gay, melegházasságban élő, egyébként intelligens, tehetséges emberre szavaznak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.