2020. február 21., péntek

KARÁCSONYÉKRA SZAKADHAT RÁ, HOGY A TARLÓS-ÉRÁBAN KIVÉREZTETTÉK BUDAPESTET

HVG ONLINE
Szerző: SZTOJCSEV IVÁN
2020.02.21.


2012 óta évről évre egyre jobban rászorul a főváros az állam támogatására, most is leginkább csak a kötelező feladatokra van pénz. Az új városvezetés legjobb lehetősége minél olcsóbban megmutatni egy saját arculatot, csak eközben a napi működést is finanszírozni kell valamiből.

- „Nehéz és feszített helyzetben gazdálkodik a főváros, ehhez illeszkedik a költségvetés, amely feszített, reális és megalapozott, biztosítja a főváros működését és a fejlesztési forrásokat.”
- „A főváros helyzete jobb, mint tavaly, de továbbra is igen feszített a költségvetési helyzete.”
- „Igen feszített terv van előttünk, komoly kihívást jelent és fegyelmezett működést feltételez.”
- „Stabil, nyugodt, de feszített a költségvetés, a főváros gazdasági mozgástere szűk.”
- „A források szűkössége miatt igen aprócska a mozgástér. Az a baj, hogy most abból kell kiindulni, mennyi pénz jut a fővárosra és nem abból, hogy mire lenne szükség.”

Így mutatta be a fővárosi költségvetést az elkészítéséért abban az évben felelős főpolgármester-helyettes 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban. Úgy tűnik, a Tarlós-érában Bagdy Gábor egyik kedvenc szava volt a feszített, utódja, Kiss Ambrus kicsit máshogy írta körül a lényeget, de a mondanivaló ugyanaz maradt: nem Magyarország legkellemesebb politikusi feladata elmagyarázni, hogy Budapestnek nincs sok pénze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.