2020. február 3., hétfő

SZEGÉNY ORSZÁG, SZEGÉNY MINISZTERELNÖK

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: SZERETŐ SZABOLCS
2020.02.03.


...A miniszterelnök egy év alatt szó szerint lenullázta a megtakarítását, amely tavaly sem volt túl acélos, alulról súrolta az 1,4 millió forintot. Részben két ingatlan és egy csökkenő összegű hiteltartozás birtokosa még. Ennyi. Zavarba ejtő leltár attól, aki nem egyszerűen tíz éve miniszterelnök, hanem köztudottan egyéb értelemben is az ország legbefolyásosabb embere. Ő maga szokta időnként szegénynek nevezni az országot. Talán azt akarja demonstrálni, hogy szegény országhoz szegény miniszterelnök illik?

Meggyőződésem, hogy a lelkes fideszes szavazók is érzik a lelkük mélyén, hogy itt valami turpisság van. A kormányfő gyermekkori jóbarátja és egyik családtagja az ő regnálása idején rekordgyorsasággal mesés vagyonokhoz jut, neki pedig nincs megtakarítása? Ki hiszi el ebben az országban, hogy a nyilatkozatba beírtak és az Orbán Viktor által használt, élvezett vagyon, vagyis a valóság fedik egymást? Ha magánrepülőn utazik, azt is csak ajándékba kapja, nem igaz? Hány, gazdagnak éppen nem nevezhető honfitársunk jön zavarba – bevallom, én is – azzal szembesülve, hogy jobb anyagi helyzetben van, mint az ország legeslegelső embere, miközben nyilvánvaló, ez nem lehet így? Láttunk már valami hasonlót: Kádár János is puritán, vagyontalan ember hírében állt, miközben az akkori pártállami elitet is megfertőzte a korrupció.

Áder János, Rogán Antal, Lázár János rendületlenül gyarapodhat, Tállai Andrást hívhatjuk ingatlankirálynak, de Orbán Viktor a jelek szerint nem engedheti meg magának nyilvánosan még azt a gazdagodást sem, ami a pozíciója után járó juttatások alapján magától értetődő. Vagyonnyilatkozata éppen olyan, mint a rendszere: papíron rendben van, ahogy a közmédia pártatlansága, az ügyészség függetlensége vagy a politikai befolyástól mentes piaci verseny is. A látszathoz körömszakadtáig ragaszkodni kell, ha máshogy nem megy, hát bohózatba fullasztva minden intézményt, eljárást. Mint egy ideje a kötelező vagyonnyilatkozat-tételt. Miért is ne? A papír a miniszterelnöki vagyonleltárt is elbírja.
   

ITT OLVASHATÓ

Nem ott lett vége, hogy kapjunk be egy sört – Magyar Hang-ajánló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.