2020. március 6., péntek

A VÍRUS MÉG NEM, A PÁNIK VISZONT MÁR PUSZTÍT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.06.


Megjelent Magyarországon is a koronavírus. Állítólag legalábbis, hiszen tegnap olyan sajtótéjékoztatót sikerült tartania a kormánynak az üggyel kapcsolatban, hogy több kérdés merült fel, mint amennyire választ kaptunk. Az egy dolog, hogy Orbán Viktor úgy gondolta, Facebook oldala a legtökéletesebb platform arra, hogy közölje a magyar néppel, hozzánk is megérkezett a vírus. Mégis csak fontos az elérés ugye, növekedjen csak a lájkolók száma, hiszen a legfontosabb bejelentések egyébként is itt kerülnek beharangozásra. Mint hogy Orbán Viktor megvédi a hazát, sőt egész Európát a ránk törő migráns hadaktól vagy hogy épp győzelemre állunk Brüsszellel szemben. Egyszóval minden, ami számít, Orbán Facebook oldalán elolvasható.

Na de visszatérve erre a nagyon fontos hírre – valóban az, azonban túlmisztifikálni sem kellene, nem a bubópestis jelent meg -, már tényleg csak erre volt szüksége a magyar társadalomnak ahhoz, hogy tovább terjedjen az amúgy is nevetségessé váló pánik. Az Index – még ha írt is szerkesztőségi cikket, ezzel „védve” magát – továbbra is 0-24 foglalkozik úgy a koronavírussal, mintha az emberek élete függne attól, hogy megtudják, kell(nem kell)-e szájmaszkot húzni a házi kedvencünkre, vagy sem. Noha a vírus valóban fontos, ezért az arról való tájékoztatás is az, az már nem annyira, hogy ebből álljon a teljes hírfolyam.

Lehet, hogy nem a pánikkeltés a cél egyik nagyobb portálnál sem, azonban amikor már saját olvasóik is azt mondják, nevetséges az, amit az elmúlt napokban műveltek, akkor valami csak nincs rendjén. De hogy a pánikkeltésnek mik az eredményei? Lerabolt üzletek, teljesen fölösleges, óvintézkedésnek hitt túlreagálásai a vírusnak, vagy egyenesen egy gyermek kizárása az oktatásból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.