2020. március 15., vasárnap

BARABÁSI ALBERT LÁSZLÓ: A LABORBAN FEBRUÁR ÓTA TUDJUK, HOGY MÁRCIUS KÖZEPÉN LE FOG ÁLLNI A VILÁG

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2020.03.15.


Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja szakmai szemmel írt a koronavírus-járványról a Facebookon. Szerinte már túl vagyunk azon a ponton, hogy karanténnal meg lehetne fékezni a COVID-19 terjedését, de lassítani még lehet és kell is, hogy ne terheljük túl az ellátórendszert.

„A laborban február óta tudjuk, hogy március közepén le fog állni a világ. Sok barátomnak említettem ezt már hetekkel ezelőtt, de még számomra is nehéz volt felfogni, hogy ez pontosan mit jelent. Most már kezdjük látni – nehéz két hónap lesz, és a java még hátra van”

– írja.

Mint írja: „Mindenki, akinek idős vagy beteg van a családjában, szomszédjában, házában, felelősséggel tartozik. Ne vigyétek haza a vírust! Értessétek meg velük, hogy a veszély rájuk nézve nagyon is reális! Győződjetek meg, hogy van élelmiszerük, és ha nincs, vásároljatok be számukra! Segítsetek nekik, hogy izolálódhassanak a következő két hónapban! És tegyetek meg mindent, hogy ne terjesszétek a vírust, ezzel csökkentvén az egészségügy terhelését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.