2020. március 18., szerda

FALUS: ŐSZINTÉN EL KELL MONDANI, HOGY MEDDIG TART A JÁRVÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.03.17.


„A szigorú járványügyi intézkedések helyénvalóak, de az ország állampolgárainak tájékoztatása még mindig pocsék” – nyilatkozta portálunknak Falus Ferenc. A járványügyi szakember szerint, már hetekkel ezelőtt, a koronavírus megjelenésekor és a járvány terjedésének felgyorsulásakor őszintén el kellett volna mondani, hogy milyen szigorú intézkedéseket kell majd hozni; így a határok lezárása, az üzletek, intézmények, iskolák bezárása stb. Ugyanakkor viszont, már el kéne mondani, hogy a kényszerűen bevezetett intézkedések meddig maradhatnak érvényben, tehát a kormány milyen esetekben vonja vissza azokat. Be kell azt is vallani, ha még nem tudják, hogy a krízis meddig tart. Tilos azonban az embereket hitegetni egy esetleg kéthetes járvánnyal. El kell ismerni, ha adatok vannak arra, hogy két-három hónapig is eltart a járvány.

Végre már az operatív törzs vezetői is rájöttek arra, hogy sokkal több tesztre, vizsgálatra van szükség, ahhoz, hogy hatékonyan fel lehessen lépni a járvány terjedése ellen – nyilatkozta a Hírklikknek Falus Ferenc járványügyi szakember. A nagyszámú vizsgálat szükségességét a volt tisztifőorvos a nemzetközi gyakorlattal indokolta. Azokban az országokban értek el sikereket – mint Dél-Korea, vagy Kína –, ahol a védelem megfelelő információ birtokában tudott – időben – olyan hatékony intézkedést hozni, amire szükség volt.

Nem beszélve arról, hogy ha az emberek tisztában vannak a vírusfertőzés tényével, illetve annak hiányával, akkor a tény komoly befolyással van a lelkiállapotukra, az úgynevezett szociális távolságtartásra való hajlandóságuk nagyságrendekkel megnő. Mindezt nemzetközi példák is igazolják...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.