2020. március 18., szerda

MI A MAGUNK ÚTJÁT JÁRJUK. AKÁR VAN ÉRTELME, AKÁR NINCS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.17.


...Ma is, már a megszokottak szerint téjékoztatást tartott az operett törzs, amely ismételten nevetségesre sikeredett. Nem volt jelen Kovács Zoltán kommunikációra képtelen kommunikációs államtitkár, itt volt azonban a már megszokott rendőr ezredes, valamint a gyermekeket álomba ringató hangú tiszti főorvos is. Biztosan nagyszerűen teljesítenek mindketten a szakmájukban, csak a köz tájékoztatása nem igazán megy nekik. Mert míg külföldön az ilyen tájékoztatókon valós számokról, a fertőzés gócpontjairól és a meghozott intézkedések pontos magyarázatairól van szó, addig nálunk megmutatják hogyan mossunk kezet, valamint a HPV oltásról, továbbá az apás szülésről hadoválnak a szakértők. Tényeket a személyi jogok megőrzése céljából nem közölnek, a feltett kérdésekre pedig már napok óta egyszerűen nem válaszolnak. Nem mondják persze ezt ki, egyszerűen valami egészen másról kezdenek el beszélni.

A mai napig nem tudjuk, kik a fertőzöttek pontosan (nem név és lakcím szerint, természetesen. Nem és életkor szerint tudni kellene) és ők hol élnek (mely területek érintettek), mint ahogy a pontos számukat sem igazán lehet tudni. Nem tudni pontosan hány lélegeztetőgép áll rendelkezésre és ezek hol találhatóak, megtudhattuk viszont, hogy sok maszk érkezik. Hogy mennyi a sok? Nem tudni, de nem is tartozik ez ránk, a lényeg, hogy földrajzilag sok maszk van. Hogy ez mégis mit jelent, arról fogalmam sincs, talán az olvasók ezt jobban értik. A tiszti főorvos szerint ők tudnak mindent minden betegről és ez a fontos, a sajtó munkatársainak pedig nem az a dolga, hogy ezt kérdezgessék, hanem az, hogy tájékoztassák az embereket. Oké, de miről tájékoztassuk az embereket? Mert fontos téma az apás szülés, valamint a HPV oltások is, csak kevéssé értem, hogy egy világjárvány idején mégis mihez van bármi közük is? Mert biztosan fontos a munkanélküliségi ráta vagy a hajléktalanok száma is országos szinten, csak ez a sajtótájékoztató elviekben a koronavírussal kapcsolatban lett megtartva.

De a tiszti főorvos szinte könnyeivel küszködve jelentette be, hogy izolálták a koronavírust, mely eredményt megosztanak más országok tudósaival is. Biztosan csak én nem értem mi ezen a siker, hiszen máshol már a védőoltást tesztelik. A koronavírust nem a magyar virológusok fedezték fel, el kell keserítenem a drága tiszti főorvos asszonyt és vélhetően a védőoltást sem mi fogjuk kifejleszteni. Arra pedig kíváncsi lennék, hogy kinek küldik el az élő, vagy a halott vírust, mert már szinte a világ minden pontján jelen van és izolálták is. Lehet, hogy Afrikában akad még olyan terület, ahol nem találkoztak vele, oda talán sikeresen elküldhetjük, csak hát nem tudom ez mégis miért akkora siker. Inkább az óriási sikerek elérése és két könnyezés között koncentrálhatnánk arra, hogy teszteljük az embereket vagy arra, hogy beszerzünk elegendő mennyiségű lélegeztetőgépet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.