2020. március 16., hétfő

HA A JÁRVÁNY ELHÚZÓDIK, AKKOR AZ ORSZÁG EDDIGI LEGMÉLYEBB VÁLSÁGÁRA KELL FELKÉSZÜLNI

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.03.16.


A koronavírus járvány mielőbbi megállítására van szükség. Ellenkező esetben komoly társadalmi és gazdasági krízisre lehet számítani. Olyan válságra, amilyen talán nem is volt Magyarországon – nyilatkozta a Hírklikknek Pogátsa Zoltán közgazdász, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense.

„A sikeresen védekező országokban két-három hónap alatt győzték le a járványt. Kínában és Dél-Koreában már kevesebb az új beteg” – nyilatkozta portálunknak Pogátsa Zoltán. A nemzetközi közgazdaságtan szakértője szerint, úgy tűnik, a Távol-Kelet tehát szervezett és fegyelmezett munkával rövidesen legyőzi a koronavírust, bár egyelőre még nincs vége a járványnak. Sajnos az európai, vagy az amerikai földrész országai nem védekeznek ennyire hatékonyan, emiatt a térségünkben a járványt csak sokkal lassabban sikerül majd megállítani.

Azt már tudjuk, hogy a világjárvány a gazdaságot szinte azonnal térdre kényszerítette, elsősorban a légi forgalomban okozott katasztrófát. A turizmusban 85 százalékos visszaesés érzékelhető, de szinte leállt a rendezvény- és koncertszervezés is. Így a közösségi intézmények, illetve a filmgyártás is megsínyli a mozik bezárását...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.