2020. március 21., szombat

KARÁCSONY GERGELY NEM VÁR A KORMÁNYRA, A FŐVÁROS INKÁBB MAGA SZEREZ BE VÉDŐFELSZERELÉST KÍNÁBÓL

168 ÓRA
Szerző: 168 Óra
2020.03.21.


Bár Orbán Viktor szerint van elegendő védőfelszerelés a koronavírus-járvány megfékezésére, mint Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hozzá „sajnos másfajta információ” is eljut, mégpedig egyre nagyobb számban, egyre kétségbeesettebb formában, „nem ritkán drámai hangon”

Mint a Facebookon a főpolgármeser írta, 

- a kerületi egészségügyi ellátásban dolgozók,
- a hajléktalan ellátásban dolgozó szociális munkások,
- a város működtetésében kulcsszerepet játszó BKV-sok
- az idősgondozásban,
- a köztisztaságban és
- a közrend fenntartásában dolgozók


nem rendelkeznek védőfelszereléssel. „Én, talán érthető, az ő véleményüket tartom elsődlegesnek” – jegyezte meg Karácsony, aki hangsúlyozta, szükség lenne annyi maszkra, hogy tudjanak adni a tömegközlekedést használó budapestieknek, védőfelszerelés pedig elengedhetetlen lenne a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban dolgozók, a BKV-gépkocsivezetők, az FKF-dolgozók, a közterületfelügyelők számára. Erről a főpolgármester újra hivatalos levelet küld, a fővárosi kormánymegbízotton keresztül a kormánynak.

„De addig is minden csatornát igénybe veszünk, hogy magunk is beszerezzünk ilyen védőfelszereléseket. A pekingi és a shaghaji főpolgármester segítségét is kértem. E tekintetben a pénz nem számít, minden forrást, minden beszerzési csatornát igyekszünk felhasználni az emberéletek védelme érdekében” – írta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.