2020. március 9., hétfő

"MENNEM KELLETT, HOGY ENNI TUDJAK ADNI A GYEREKEIMNEK"

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.03.09.


Aki arra készül, hogy nekivágjon, mert jobb életre vágyik, tegye – szól mai szerzőnk, Hajni tanácsa, aki tudja, hogy miről beszél, hiszen nem a legideálisabb körülmények között vágott a határátkelésbe. De volt egy ötéves terve a németországi életre és ez nem csak teljesült, de szerintem túl is szárnyalta.

„Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e a történetemet, mert annyi az irigy, rosszat akaró ember a világban, hogy vannak félelmeim.

De mégis rászántam magam, mert a másik oldal sokkal többet nyom a latba nálam. Az, hogy azoknak az embereknek, akik épp azon tépődnek, menjenek, vagy maradjanak-e, talán épp úgy ad majd a leírtak olvasása erőt, ahogy annak idején nekem a Határátkelő egyik posztja.

Kezdeti nehézségek

Igen. Én is vívódtam már jó pár hónapja 2013-ban, hogy induljak, vagy maradjak. Aztán olvastam egy cikket egy tőlem nem messze lakó hölgytől, aki leírta feketén-fehéren a vele történteket.

Így utólag azt mondom, hogy ez adta az utolsó lökést, hogy nekiinduljak és az általa leírtak alapján csakis német céggel kötött szerződéssel munkát vállalni Németországba.

Az elején semmi más nem vezérelt, mind az, hogy a családomnak, a gyerekeimnek megélhetést biztosítsak. Igen, nem jobb megélhetést, hanem megélhetést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.