2020. március 31., kedd

MINDEN EDDIGINÉL JOBBAN MEGSZŰRIK A KÉRDÉSEKET AZ OPERATÍV TÖRZS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁN

444.HU
Szerző: haszanz
2020.03.31.


Egyre nehezebb hivatalos válaszokat szerezni a koronavírusra vonatkozó kérdésekről. 

Az Operatív törzs napi sajtótjékoztatóin eleinte személyesen lehetett kérdezni. Előbb azt igyekeztek korlátozni, hogy hány kérdést tehet fel egy újságíró, volt, hogy kitépték a mikrofont annak a kezéből, aki kettőt is mert kérdezni.

Aztán a járványügyi intézkedések hoztak egy új lehetőséget. Hogy ne legyenek egy teremben, egy légtérben összezárva sokan, áttértek az online sajtótájékoztatókra. De nem úgy, hogy élő videós kapcsolatban lehetne feltenni a kérdéseket, hanem azokat emailben kell elküldeni a sajtótájékoztató előtt két órával. Ez még akkor sem tökéletes megoldás, ha be is olvassák a kérdéseket, mert végtelenül semmitmondó vagy elkenő válaszokra visszakérdezni nem lehet.

De a legtöbb esetben megspórolják azt is, hogy egyáltalán válaszoljanak. Eleinte csak viszonylag rossz arányban olvastak be a kérdéseink közül egyet-egyet. Volt, amelyiket feltűnően nem akarták megválaszolni, hiába érdeklődtünk napokon keresztül arról, hogy hány egészségügyi dolgozó van az igazoltan fertőzöttek között. Választottak inkább helyette másik kérdést. Aztán múlt pénteken eljött az a pillanat is, amikor már egyik kérdésünkre sem válaszoltak:

- A tisztifőorvosasszony csütörtök este kiadott határozata szerint még azokat a magyar teherautósofőröket is két hétre házi karanténba zárják, akiknél az egészségügyi vizsgálat nem mutatott ki fertőzésgyanút. Nem tartanak attól, hogy így lebénulhat a nemzetközi áruforgalom, és fennakadások keletkezhetnek a hazai ellátásban?
- Hány FFP3-as típusú maszk volt a Kínából érkezett szállítmányban? Hány darab és milyen típusú maszkok érkeztek? Mennyire szól a teljes megrendelés?
- Hány egészségügyi dolgozó van karanténban és hányan kapták el igazoltan a vírust?
- Tervezik-e az egészségügyi dolgozók illetménykiegészítését a járvány idejére?
Vasárnap kivételt tettek, a kínai áruk minőségéről érdeklődtünk, arra válaszoltak, volt is hírértéke, hogy meglehetősen vegyes a minőségük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.