2020. március 15., vasárnap

ORBÁN A HATÁRON TÚLI MAGYAROKKAL ÉS TRIANONNAL, AZ ELLENZÉK AZ ÖSSZEFOGÁSSAL ÉS A KORMÁNNYAL FOGLALKOZOTT MÁRCIUS 15-ÉN

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2020.03.15.


Bár a koronavírus jelentősen felülírta a március 15-i ünnepségeket (szinte minden rendezvényt lemondtak az országban), azért mégis csak nemzeti ünnep van, amiről nem lehet elfelejtkezni.

Nem is felejtkeztek el róla a politikusok sem.

Orbán Viktor miniszterelnök például levelet intézett a határon kívüli magyarsághoz, amelyben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségén túl Trianon 100. évfordulójáról is megemlékezett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

A miniszterelnök többek közt azt írta:

1848. március 15-e minden magyar közös öröksége és ünnepe. 172 év óta ezen a napon együtt teszünk hitet szabadságunk és nemzeti összetartozásunk mellett. Bárhol éljünk is a világon, mind emlékezünk a márciusi ifjakra, és felidézzük a hősöket, akik Pákozdtól Háromszékig, Branyiszkótól Szenttamásig egy emberként küzdöttek a magyar szabadság lobogója alatt.

Az ünnepnek Orbán szerint „különös hangsúlyt ad”, hogy 100 évvel vagyunk Trianon után, és „Magyarország ma sem létezhet az erdélyi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai magyar közösségek nélkül, amelyek megerősítése és jogainak védelme közös feladatunk és felelősségünk.”

Orbán Viktor levelét úgy zárta: „engedjék meg, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján tisztelettel köszöntsem Önöket, felemelő ünneplést, az utána következő hétköznapokhoz pedig további sok erőt és kitartást kívánjak Mindannyiuknak! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.