2020. március 3., kedd

ORBÁN NÁCIKKAL ÁLMODIK…

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.03.03.

és ha a miniszterelnök nácikkal álmodik, rájuk vágyik, akkor a mögötte ülő képviselőkre azonnal átragadnak érzései, együtt lélegeznek, együtt gondolkodnak, és együtt ábrándoznak vele. Ováció, taps fogadja szavait, bármi is legyen annak tartalma.
Hétfőn például Jakab Péter volt – többek között – a soron, tegyük hozzá, nem először. Azt persze már megszokhattuk, hogy Orbán minden kritikát személyes támadásként él meg, és akként is válaszol; igyekszik a legsúlyosabb sértéseket kiötleni, hogy hálás nevetésre késztesse követőit, és minél jobban megalázza ellenfeleit. Tudjuk, látjuk: számára ez a legmegfelelőbb közeg, az azonnali kérdések műfaját neki találták ki. Egyrészt azért, mert a kérdés valójában nem azonnali, fel tud rá készülni, másrészt garantáltan övé az utolsó szó. A kérdés-válasz-reagálás-viszontválasz szisztémája kedvező helyzetbe hozza a miniszterelnököt, de ezen most ne akadjunk fenn. Egy demokratikusan működő országban, nincs ezzel semmi baj, az egész jelenetsorból úgyis azt vesz ki magának a néző, hallgató, amit akar, ami, vagy aki hozzá eleve közelebb áll.

A kérdéseket feltevők is tudják ezt, nekik ugyancsak az a lényeg, hogy amit elmondanak, amit kérdeznek – illetve valójában, amit üzennek a miniszterelnöknek, az eljusson a nyilvánossághoz. Ahhoz a nyilvánossághoz, amelyet nagy mértékben korlátoz a hatalom. Lám a parlamenti ülésnapok közvetítését is megszüntette az állami televízióban, bár az internet világában nehéz ezeket a korlátokat fenntartani. A Jakab-Orbán duellumot is számos facebookozó tette fel a világhálóra, így aztán csak eljut tízezrekhez, miként kezeli mostanság Orbán Viktor az őt érő támadásokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.